Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От ХИВ позитивен към ХИВ негативен: Британски лекари успяха да победят коварния вирус?

От ХИВ позитивен към ХИВ негативен: Британски лекари успяха да победят коварния вирус?

Отрицателните резултати са постигнати посредством специализирано лечение със стволови клетки.

Британски лекари успяха да елиминират ХИВ вируса от организма на пациент, съобщава ВВС. Отрицателните резултати са постигнати посредством специализирано лечение със стволови клетки. Това е вторият случай на успешно елиминиране на вируса.

В действителност пациентът е страдал от рак. Лечението му е предписано именно срещу онкологичното заболяване. Към момента той е в ремисия от 18 месеца. Паралелно с това обаче не взема и лекарства срещу ХИВ, защото резултатите му са отрицателни.

ХИВ статусът му е установен още през 2003 година. През 2012-а година пациентът, чието име не се съобщава от съображения за сигурност, чува и втора тежка диагноза - напреднал стадий на лимфом на Ходжкин.

В екипа, занимаващ се с неговия случай, влизат експерти от Университетския колеж в Лондон, Имперския колеж, Кеймбридж и Оксфорд. Те му предписват лечение със стволови клетки, като изрично търсят донор с резистентност към ХИВ.

Те се позовават на предишен случай в Берлин. Пациент с левкимия и ХИВ е третиран по сходен начин, като и двете заболявания остават в ремисия. Експериментът им представлява не само успешно лечение, но и доказателство за успеха на самата практика.

Според специалистите, провели лечението, то може и да не е подходящо за здрави хора, но е една стъпка към откриването на универсален лек срещу "чумата на ХХ век". В момента експертите изграждат методи за наблюдение, така че да установят дали съществува риск от връщането на ХИВ вируса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега