Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отбелязваме Деня на българския лекар

Отбелязваме Деня на българския лекар

Българският лекарски съюз ще отбележи Деня на българския лекар, който традиционно се отбелязва на днешната дата, съобщиха от БЛС. 20- тият юбилеен Ден на българския лекар ще бъде отбелязан в Равда от 19:30 ч., където се провежда и извънредният 58-и събор на БЛС.

Българският лекарски съюз ще отбележи Деня на българския лекар, който традиционно се отбелязва на днешната дата, съобщиха от БЛС. 20-тият юбилеен Ден на българския лекар ще бъде отбелязан в Равда от 19:30 ч., където се провежда и извънредният 58-и събор на БЛС.

С концерт на тържествената церемония ще бъдат връчени отличията на лекарите, които са излъчени от Регионалните колегии на БЛС, като носители на почетен знак „Лекар на годината"- сребърен. Съответно има и почетен знак „Златен", който се присъжда на лекар с „Изключителен принос в развитието на българската медицина". Завършекът и връхната точка на церемонията ще бъде присъждане на отличието „Лекар на годината" 2012.

"Позволете ми да Ви поздравя с Празника на българския лекар. Нека на този ден не говорим за предстоящи реформи, за бюджет и клинични пътеки, за понякога тежките условия, при които работи българският лекар. Като лекар и министър на здравеопазването познавам незавидното състояние на здравната ни система, знам и всекидневните трудности, пред които сме изправени и ние, и пациентите. Този ден е на всички ни, защото аз съм убедена, че българинът пази вроденото си усещане за благодарност към този, който пръв е зърнал неговото дете,  който го е изправил на крака в момент на болка; към този, който с чувство за хумор е омаловажил естествения страх от болестта; към този, в чийто ръце хората всекидневно оставят надежда и щастие, болка и скръб; към този, който няма право да сгреши. Нека на този светъл православен празник да свалим бариерите между лекар и пациент, между нас – лекарите, между лечебните заведения, за малко да спрем да сме недоволни от всичко и от всеки и да потърсим така необходимата ни вяра в изцелението". Това се казва в поздравителния адрес от министър Таня Андреева до всички лекари. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега