Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отбелязваме Световния ден на астмата

Отбелязваме Световния ден на астмата

400 000 са с това заболяване в България, 10% са с тежка форма

За пореден път в България ще бъде отбелязан Световния ден на астмата – 7 май, по инициатива на Сдружението за развитие на българското здравеопазване, съобщи неговият председател Боряна Ботева.

„Смисълът на отбелязването на Световния ден на астмата е точно в това – хората да имат информация за заболяването и за неговото лечение, както и да се повиши осведомеността в обществото. Такава е идеята и на Глобалната инициатива за астма (GINA), която инициира отбелязването на Световния ден на астмата всяка година на 7 май. През 2024 г. слоганът на Световния ден е „Информираността за астмата дава възможности", с което се акцентира върху нуждата от образоване на пациентите, за да могат да управляват заболяването си и да знаят кога да потърсят медицинска помощ. Когато ти знаеш, нещата са в твои ръце", обясни г-жа Ботева.

От Сдружението за развитие на българското здравеопазване ще заснемат специализиран подкаст на тема:  Живот с астма. Лекар- алерголог ще говори за симптомите и за лечението, а пациент ще сподели опита си с болестта. Подкастът ще може да се гледа в ютюб канала и във фейсбук страницата на Сдружението, както и в създадената група за взаимопомощ

В социалните мрежи през целия месец май ще се излъчват и кратки информационни клипчета за астмата. Лекар и  пациент ще дават отговори на  основни въпроси.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега