Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отбелязваме Световния ден на белия дроб

Отбелязваме Световния ден на белия дроб

Идеята се заражда по време на асамблея на Форума на международните респираторни общества. Целта е да се алармират обществата и правителствата за важността на превенцията на белодробните заболявания. Пет от тях са водещи причини за преждевременната смъртност по света.

На 25 септември отбелязваме Световния ден на белия дроб. Той се чества от 2016 година насам. Идеята се заражда по време на асамблея на Форума на международните респираторни общества. Целта е да се алармират обществата и правителствата за важността на превенцията на белодробните заболявания. 

Пет от тях са водещи причини за преждевременната смъртност по света. В това число влизат Хроничната обструктивна белодробна болест, астмата, острите респираторни заболявания, туберкулозата и ракът на белия дроб. Водещи предпоставки за влошаване на тези състояния и смъртност са тютюнопушенето и замърсяването на въздуха. 

Статистиката сочи, че на всяка минута по две деца умират от пневмония, а ежегодно 1.5 млн. души губят живота си в следствие на туберкулоза. И докато коронавирусът засегна целият свят, то другите две белодробни инфекции засягат предимно по-бедните държави, където смъртността от тях е най-висока заради по-слабо развита система за здравеопазване и превенция.

На 25 септември специалистите призовават да спрем тютюнопушенето, да работим за намаляване на замърсяването на въздуха и да носим маска на публични места, за да ограничим заразите, покосяващи белия дроб.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега