Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отбелязваме Световния ден за борба с туберкулозата

Отбелязваме Световния ден за борба с туберкулозата

Тази година мотото на Световния ден е “Търсят се: Лидери за свят без туберкулоза!”.

На днешния 24 март отбелязваме Световния ден за борба с туберкулозата. Традицията датира от 1996 година, когато датата влиза в календара на Световната здравна организация, в чест на откривателя на туберкулозния бактерий Робърт Кох. Въпреки великото откритие и до днес проблемът съществува.

Всяка година милиони души в света се разболяват от туберкулоза. По данни на СЗО повече от 30% от населението на земята е инфектирано, а 15 млн. от него е засегнато от активна туберкулоза. Всяка година в света се регистрират 9 милиона нови случаи, а 1,5 милиона души умират.

Тази година мотото на Световния ден е “Търсят се: Лидери за свят без туберкулоза!” и фокусира вниманието върху нуждата от обединени и централизирани действия срещу разпространението на болестта.

По данни на здравното министерство, в сравнение с 2016 г., в България болните от туберкулоза през 2017 г. са намалели с 9%. Общият брой на болните с туберкулоза през 2017 г. в страната е 1 462 души по предварителни данни, спрямо 1 607 пациенти за 2016 г., като се запазва тенденцията броят на мъжете, засегнати от болестта, да е над два пъти по-голям от броя на жените. Най-засегнати са лицата във възрастовите групи  над 65 г. – 20%  и групата лица 45-54 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега