Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха „Арена Бургас“! Президентът: Това е огромен успех за бъдещето на града! /Видео и снимки/

Откриха „Арена Бургас“! Президентът: Това е огромен успех за бъдещето на града! /Видео и снимки/

На откриването присъстваха президентът Румен Радев, служебните министри на спорта и на регионалното развитие, областният управител и кметът на Бургас.

След близо 9 години и над 64 млн. лева, днес се състоя официалното откриване на най-дългоочакваната зала у нас - "Арена Бургас". Точно в 19 часа започна и първото спортно събитие в нея - мачът от полуфиналната серия на Националната баскетболна лига между отборите на "Черноморец" и "Рилски спортист". 


На откриването присъстваха президентът Румен Радев, служебните министри на спорта и на регионалното развитие, областният управител и кметът на Бургас. 




"Изпитвам голямо удоволствие да бъдем днес тук за откриването на най-модерното и съвременно спортно съоръжение в България. Изграждането на тази инфраструктура е от решаващо значение за нашето национално развитие. Бургас, като най-бързо развиващият се град в България, заслужава и отдавна очаква тази зала", това съобщи президентът Румен Радев по време на официалната церемония по откриването на спортната зала.

"Тя  е факт благодарение на подкрепата на няколко правителства и с усилията на министър Лечева, министър Шишков и най-вече на Община Бургас под ръководството на кмета Димитър Николов. Той показа, че там където има визия за развитието на града, високи амбиции, упоритост, настойчивост и умения за работа с всички институции, нещата се случват.", заяви Радев.




Президентът се пошегува, че датата не е избрана случайно и побърза да честити рождения ден на градоначалника на Бургас. Според  президента, това спортно оборудване ще предостави възможност на множество федерации и спортни клубове да организират в Бургас висококласни международни състезания. 

"Капацитетът на тази зала позволява провеждането на най-високо ниво на състезания. Това няма да оказва влияние само върху спорта в града и страната, но и върху туризма в региона. Това е огромен успех за бъдещето на Бурга"“, добави държавният глава.



Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева изрази своята благодарност към президента Радев за участието му в откриването на залата и сподели: "Това беше дългоочаквано съоръжение, с големи очаквания от спортната общност в Бургас и от местните жители. Днес се радваме на този краен резултат. Пожелавам успех на спорта в Бургас и на младите хора, които ще се развиват тук".


„В историята на всеки един голям град такава зала се изгражда за период от 50-100 години. Щастливи сме, че сме съвременници на изграждането на това голямо спортно съоръжение. Няма вид спорт, няма вид културно събитие, което да не може да се провежда в тази зала. Това е предизвикателство за всички промоутъри и организатори, които ще организират бъдещите събития в тази зала. Успех на всички! Да ни е честита залата!",заяви Димитър Николов. 




Зала "Apeнa Бypгac" е на пет нива. Тя е единствената в страната, която отговаря на всички изисквания, позволяващи домакинството на европейско и световно първенство по лека атлетика на закрито. Освен всички лекоатлетически дисциплини, в нея ще могат да се практикуват xaндбaл, бacкeтбoл, бoйни cпopтoвe, вoлeйбoл, художествена гимнастика и много дp. Съоръжението включва 3 тpeниpoвъчни зaли, тpиeтaжeн пapкинг, както и допълнителни обслужващи помещения.

Публикувахте от PoligrafF.net в Четвъртък, 18 май 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега