Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха фалшиви милиони долари и евро, печатани в университет в София

Откриха фалшиви милиони долари и евро, печатани в университет в София

Към настоящия момент няма данни ръководството на висшето учебно заведение да е знаело за извършваната нелегална дейност.

Разкриха производство на фалшиви парични знаци на територията на висше учебно заведение в гр. София. За това съобщиха от прокуратурата.Откритата сума е 4 млн. долара и 3 млн и 600 хил. евро, те са били печатани на територията на висше учебно заведение от лице, което е имало трудов договор като печатар в същото заведение.Печатната машина е запечатана. "Иззети са фотоплаки с изображения на еврови банкноти, фотоплаки на акцизни бандероли, фотоплаки за свидетелство за МПС и листа с изображение на осигурителна нишка на 50 евро", заяви на брифинг прокурор Илиана Кирилова.

Работата по случая е започнала преди няколко месеца. Вчера и днес са извършени претърсвания и изземвания на 3 адреса. Мъж и жена за задържани за 72 часа. Двамата нямат криминални прояви, не са осъждани. За тях има данни, че са част от по-мащабна схемана трафик за фалшиви пари за Украйна и Западна Европа. Към този момент не са проговорили, а се възползват от правото си на мълчание. Мъжът е работил с договор към учебното заведение, а за жената се знае, че също има опит като печатар.

Печатарите са получавали 10% от стойността на поръчката, която са изпълнявали."Разпитани са и свидетели, които дават достатъчно обяснения, за да се направи основателно предположение, че действително на територията на това учебно заведение е извършвана такъв вид дейност", добави Кирилова. Към настоящия момент няма данни ръководството на висшето учебно заведение да е знаело за извършваната нелегална дейност.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега