Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха обновения двор в ОУ "Елин Пелин" със спортен празник

Откриха обновения двор в ОУ "Елин Пелин" със спортен празник

Бургаското ОУ "Елин Пелин" вече разполага с изцяло обновено и реконструирано дворно пространство с модерни съоръжения за провеждане на задължителната подготовка по физическо възпитание и спорт на открито за 1 050 ученици.

Бургаското ОУ "Елин Пелин" вече разполага с изцяло обновено и реконструирано дворно пространство с модерни съоръжения  за провеждане на задължителната подготовка по физическо възпитание и спорт на открито за 1 050 ученици. 

Изцяло са ремонтирани три игрища за баскетбол, едно за волейбол и мини футбол, обособена е и нова лекоатлетическа писта. Изградени са две площадки за фитнес на открито, комбинирана спортна площадка за хандбал и минифутбол с възможност за изграждане на покривна конструкция в бъдеще. Създадена е площадка за безопасност на движението и зона за отдих и игра.

Ремонтирана е външната сцена, на която след дълго прекъсване отново ще се играят представления на открито. Изградени са рампи за преодоляване на различните нива, с което се осигурява достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Модерният спортен комплекс бе открит със спортен празник. На церемонията присъстваха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, кметът Димитър Николов, зам.-кметът Йорданка Ананиева, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, общински съветници, директори на бургаски училища, преподаватели и ученици.

"Благодаря на ръководството на това училище за добрата работа и за това, че много ни помогнаха да подготвим заедно един качествен проект. Така трябва да изглеждат спортните площадки на всички бургаски училища. Децата, които спортуват активно в добра среда, ще бъдат мотивирани да се учат по-добре", заяви кметът Димитър Николов.

Ремонтът на училищния двор на ОУ "Елин Пелин" е резултат от изпълнението на проект "Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас- І етап" ДБФП №: BG16RFOP001-1.004-0001-C01., който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега