Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха пречиствателната станция в Поморие

Откриха пречиствателната станция в Поморие

Този проект е изключително важен не само за Поморие, но и за целия регион, тъй като в тази пречиствателна станция се обработват отпадните води на град Поморие, на квартал Сарафово и летище Бургас.

„Този проект еизключително важен не само за Поморие, но и за целия регион, тъй като в тазипречиствателна станция се обработват отпадните води на град Поморие, на кварталСарафово и летище Бургас. Чрез този ремонт, гарантираме наистина чисти води вБургаския залив. Технологията е съгласувана с всички европейски директиви. Новое трето стъпало за пречистване на азот и фосфор и ултравиолетовия филтър. Такаводата влиза изцяло пречистена на 2 км. в морето“, заяви кметът на Поморие ИванАлексиев по време на официалното откриване на новия воден цикъл на града.

В церемониятавзеха участие премиерът Бойко Борисов, министърът на околната среда и водитеИвелина Василева, кметовете на Поморие и Бургас, областният управител ВълчоЧолаков, представители на местната и националната власт.

„Това е един отпроектите, които може да служат за пример, защото реализацията му бешеизвършена в изключително кратки срокове. Още в първия мандат на господинБорисов ние обособихме като абсолютен приоритет изграждането на екологичнатаинфраструктура по Черноморското крайбрежие“, коментира екоминистърът ИвелинаВасилева.

Тя посочи, чепречиствателната станция е само един от 50-те проекта в района на черноморскотокрайбрежие, които са на обща стойност 713 млн. лева. Изграждането на пречиствателнисъоръжения, модернизирането на ВиК мрежата и изграждането на дълбоководнизауствания продължават и през новия програмен период, като отпуснатите средстваса 3,5 млрд. лева.

„Имаме единпринцип – финансираме, проектираме и си откриваме. Каква по-голяма помощ затуризма, от това което правим в момента? Не сте само вие тук. Близо 2 млн.пътници минават през летище Бургас, плюс Сарафово, плюс Поморие. И всичко товаотиваше до днес в морето. До две години Черно море ще е изцяло защитено“, казапремиерът Борисов.

Той благодари наместното управление и подчерта, че за да има успешно правителство, трябва даима и успешни кметове. След приветствия от страна на официалните лица, бепрерязана и символичната лента на новата пречиствателна станция. Министър Василевапък изля менче с вода за късмет на новото съоръжение.

Днес в Помориеотвориха врати още два обекта – новата пощенска станция и обновеният кей.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега