Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отличиха заслужили граждани на Бургас /снимки/

Отличиха заслужили граждани на Бургас /снимки/

Специално признание почетна значка получи и 19-годишният Димитър Кандилов, който преди няколко месеца, заедно със свой приятел от Поморие, спасиха от удавяне жена във Варна

На тържествена сесия на Общинския съвет, кметът на Бургас Димитър Николов награди заслужили бургазлии. С най-голямата чест и званието „Почетен гражданин“ бе удостоена композиторът, педагог и диригент Милена Добрева. 

Ключът от Кулата на фаропазача получиха четирима бургазлии – Ваньо Вълчев, Иван Бахчеванов, Симеон Димитров и Янчо Проданов.

(ВАНЬО ВЪЛЧЕВ - поет, писател, театрал, кино и телевизионен режисьор, журналист. Съосновател и председател на Дружество „Български писател” в Бургас. Той е сред учредителите на сдружението „Бургаска писателска общност“. Ваньо Вълчев е известен като най-безмилостен сатирик и най-нежен лирик. Поетичното му вдъхновение създава едни от най-пламенните песни в българската популярна музика – „Телефонна любов”, „Огън от любов”, „А дали е така“ и много други. Автор и редактор на над 20 книги с лирика, сатира, разкази, детски стихотворения. Точно преди 20 години Ваньо Вълчев става почетен гражданин на Бургас, а тази година получава „Ключът от кулата“ за приноса му към развитието на българската култура и по повод неговата 85-годишнина.)

(ИВАН БАХЧЕВАНОВ – художник, живописец, създател на уникалната художествена картинна галерия в старото училище в Созопол. Работи в областта на живописта и монументалното изкуство. Почти 40 години е член на Съюза на българските художници. През цялата си творческа кариера участва в национални, групови и самостоятелни изложби, както и в представителни национални изложби в чужбина. Иван Бахчеванов участва в множество благотворителни изяви и прави много дарения на свои творби. Негови произведения са притежание на Националната художествена галерия, както и на галерии по света.

Иван Бахчеванов получава „Ключът от кулата“ за приноса му към развитието на българската култура и по повод неговия 70-годишен юбилей.)

(ЯНЧО ПРОДАНОВ – бургаски земеделец и зърнопроизводител, също ще получи престижното отличие „Ключът от Кулата“. Това става в отговор на благородния жест за безвъзмездно предоставяне на собствен имот – сградата на бившата земеделска кооперация в кв. „Горно Езерово“, за нуждите на филиала на детска градина „Синчец“, както и за съдействие за намиране на най-подходящия терен за изграждането на новия просторен дом на детското заведение, което вече може да приеме всички деца от квартала. Подобни благотворителни инициативи остават завинаги в историята на всеки град. Г-н Проданов помагаше с дарителски жестове през цялото време на строителството на новата сграда и продължава да помага на ДГ „Синчец“ – кв. „Горно Езерово“.)

С почетен плакет на Община Бургас бяха удостоени Радостин Дамасков и Стойчо Кьосев. Специално признание и почетна значка получи и 19-годишният Димитър Кандилов, който преди няколко месеца, заедно със свой приятел от Поморие, спасиха от удавяне жена във Варна. 

(Димитър Кандилов)

„Благодаря за признанието. Честно казано, не мисля, че съм извършил някакво геройство. Реакцията ми беше напълно нормална и човешка. Честит празник на всички. Гордея се, че съм бургазлия“, сподели Кандилов. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега