Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отслужват молебени за закрила на българския народ

Отслужват молебени за закрила на българския народ

Молебени за закрила на българския народ ще бъдат отслужени във всички православни храмове.

Молебени за закрила на българския народ ще бъдат отслужени във всички православни храмове. Светият синод  реши днес на църковния празник Неделя Кръстопоклонна, във всички храмове на БПЦ след Светата литургия да бъдат отслужени молебени към Всеподателя Бога с молитва към Честния и Животворящ кръст Господен за изпросване на благодатната закрила на Пресвета Троица над българския народ.

"Нека съборно се обединим в гореща молитва към Бога - за негова прослава и за утеха, и спасение на скъпия ни народ", призовават от Светия синод на БПЦ.

Светата литургия в патриаршеския катедрален храм "Св. Александър Невски" започна в 9.30 ч.  Инициативата за отслужването на молебени от всички религиозни изповедания в страната е на президента Росен Плевнелиев.

От Синода съобщават, че днес от 11.00 ч. във Варна ще се организира литийно шествие. То ще тръгне едновременно от катедралния храм "Св. Успение на Пресвета Богородица" и от храма "Св. цар Борис" в кв. Аспарухово, като двата лъча ще се срещнат в средата на Аспаруховия мост. Ще бъде отслужен и молебен за мир, здраве и благополучие на българския народ. Ще се извърши и освещаване на моста във Варна, където немалко българи са сложили край на живота си, посочват от Светия синод.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега