Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пациенти плащат за допълнителни услуги при личния лекар

Пациенти плащат за допълнителни услуги при личния лекар

Пациенти плащат, за да им запишат час, да ги подсетят за профилактичен преглед или да им проверят здравно-осигурителния статус. Таксата, която са въвели част от медиците, провокира недоволство и сигнали до здравните власти.

Пациенти плащат, за да им запишат час, да ги подсетят за профилактичен преглед или да им проверят здравно-осигурителния статус. Таксата, която са въвели част от медиците, провокира недоволство и сигнали до здравните власти.

Сигналът идва от пациент на общопрактикуващ лекар в София. Лекарят има договор с външна фирма за извършване на административни услуги. Например -  записване на час за преглед. Ако пациентите пожелаят да ползват външната фирма - плащат 2 лева. Точно срещу това плащане има негодувание.

Подателят на сигнала е пациент на доктор Румяна Гуджева. Тя има договор с външна фирма за услуги като записване на час за преглед, подсещане за профилактичен преглед, проверка за платени вноски. Пациентите, които поискат услугата на фирмата - плащат по 2 лева. "За мен е редно, за да получиш една по-добра услуга да заплатиш една минимална сума", обяснява д-р Румяна Гуджева, цитирана от bTV. 

Пациентите, които поискат външната фирма, сключват договор с лекаря си. Той пък има договор  с нея и периодично й плаща. Болните могат и да откажат да минават по този ред, тогава обаче може да им се наложи например да чакат повече за преглед. Върнати няма да има, а промяната е заради свръхнатовареност, казва медикът."Смятам, че нищо нередно няма в това - така става лесно за докторката, която отделя време за нас повече, отколкото иначе", смята пациентката Боряна Романо.

От отговора на здравната каса става ясно, че тя плаща за медицинските дейности, а с административните - лекарите могат да се разпореждат както преценят. Въпреки това проверка ще има.

Източник: bTV

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега