Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Парапланери изпълниха небето над Морската, събраха погледите на минувачите

Парапланери изпълниха небето над Морската, събраха погледите на минувачите

Всички близо 50 състезатели успяха да направят по 4 състезателни излитания и постигнаха завидни резултати при кацането в мишена. Победител все пак стана Веселин Георгиев от Перник.

Тазгодишното състезание по парапланеризъм – „Целно кацанеБургас 2014“ се проведе в рамките на двата почивни дни събота и неделя изавърши успешно. Организаторите от BurgasParagliding Club направиха следнатаравносметка след неговия край: огромен интерес от състезатели и публика, многоемоции, неповторими атракции, добра организация и всеобщо задоволство отпреживяното.

Всички близо 50 състезатели успяха да направят по 4състезателни излитания и постигнаха завидни резултати при кацането в мишена.Победител все пак стана Веселин Георгиев от Перник. При дамите безапелационна отново беше чаровната литовкаРиманте Цолова, която от скоро е съпруга на един от състезателите Цветан Цолов.Отборната победа пък беше за тима от Перник. Фактът, че най-младият състезателе на 26 години, а най-възрастният на 65, говори сам по себе си за широкаталюбов, която получава този спорт.

Ето какво сподели директорът на състезанието ипредседател на сдружението Burgas Paragliding Club Никола Тодоров след края на състезанието: „Изключително съм щастлив от факта, че проведохме еднодобре организирано и атрактивно състезание, което на първо място премина безникакви инциденти, защото все пак здравето е най-важно. Бих искал да кажа едноогромно благодаря на Община Бургас, които ни помогнаха много, както и на всичкинаши партньори за подкрепата. Благодаря също на всички участници. Те направихатози уикенд специален и нека знаят, че ще ги чакаме отново следващата година. Мисля,че показахме колко красив, интересен и нужен е този спорт и силно се надявам зав бъдеще да имаме още много поводи да си говорим за него. Това състезаниенадмина по всички параграфи миналогодишното, затова скоро започваме да мислим иза следващото“.

Тази година състезанието беше първи кръг от националнаталига по целно кацане. Като част от тази лига, то е регистрирано по FAI, които са Международната Федерация по Аеронавтика.Самото състезание носи FAI точки, които се събират от състезатели по цял свят, за дамогат да участват на световни първенства.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега