Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Парламентарната комисия по околната среда и водите с изнесено заседание в Поморие

Парламентарната комисия по околната среда и водите с изнесено заседание в Поморие

В рамките на 2 дни Парламентарната комисия по околната среда и водите към 43-то Народно събрание проведе изнесено заседание в Поморие. Заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, заместник-областният управител на Бургас Владимир Крумов, директорите на Басейнова дирекция „Западнобеломорски регион” и „Черноморски район” Вангелия Иванова и Десислава Консулова представиха плановете за управление на речните басейни и на риска от наводнения.

В рамките на 2 дни Парламентарната комисия по околната средаи водите към 43-то Народно събрание проведе изнесено заседание в Поморие.Заместник-министърът на околната среда и водите АтанаскаНиколова, заместник-областният управител на Бургас Владимир Крумов, директоритена Басейнова дирекция „Западнобеломорски регион” и „Черноморски район” ВангелияИванова и Десислава Консулова представиха плановете за управление на речнитебасейни и на риска от наводнения.

Комисията обсъди още стратегията за опазванена околната среда в морските води на Черно море. Като част от програматанародните представители посетиха и откритата преди по-малко от годинаПречиствателна станция за отпадъчни води – Поморие, финансирана по Оперативнапрограма „Околна среда 2007-2013”.

Като домакин, кметът Иван Алексиев откри днешното заседаниеи благодари за доброто сътрудничество, довело до реализираните сложни, ноособено значими проекти за града и региона. Очертавайки някои от основнитезадачи през втория програмен период, кметът изрази надежда, отличната съвместнаработа да продължи и занапред.В дискусията участва и министърът на околната среда и водитеИвелина Василева, тя изрази удовлетворението си от факта, че в старта на сезонакомисията има възможност да се запознае с изградената местна инфраструктура.

„Нещата, които се случват, се случват в полза гражданите, апо Черноморието бе постигнато доста през последните години. Безспорноевропейското финансиране е от значение, но за такива инвестиции е важна иработата на общинските ръководства. Община Поморие доказа, че не само големитебюджети могат да се справят с отговорни задачи. Тук видяхме сериозенадминистративен капацитет, много добро планиране и организация на базиснатаинфраструктура и всичко това, следвайки подхода за устойчиво развитие”,коментира още министър Василева. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега