Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Парламентът отхвърли криминализиране на хомосексуалните прояви

Парламентът отхвърли криминализиране на хомосексуалните прояви

Днес парламентът отхвърли на първо четене предложения от Атака законопроект, който криминализира публичните прояви на хомосексуализъм. В текста се предвиждаше наказание затвор от 1 до 5 години и глоба от 5 000 до 10 000 лв. Катализатор на предложението, което съществува отдавна като идея, се оказа провелият се през уикенда гей-парад в София.

Днес парламентът отхвърли на първо четене предложенияот Атака законопроект, който криминализира публичните прояви нахомосексуализъм. В текста се предвиждаше наказание затвор от 1 до 5 години иглоба от 5 000 до 10 000 лв. Катализатор на предложението, коетосъществува отдавна като идея, се оказа провелият се през уикенда гей-парад вСофия.

"Това чуждо на националните ни традиции и моралуродливо явление, се състоя за пръв път през 2008 г. и оттогава до днес сепровежда без никакъв адекватен отпор от страна на държавните институции",се казва още в разпространеното до медиите съобщение. Атакистите искаткриминализиране на подобни действия с цел ограничаване на евентуалното влизане в сила на закон, който бипозволил законно встъпване в брак на лица от един и същи пол, както иосиновяване на деца от такива двойки. Подобни либерални закони съществуват вмного страни по света, което притеснявало Атака заради посоката на страната нив приемане на много западни модели.

Новият член от НК, предложен от Атака, гласи: Койтоманифестира публично своята или на други хомосексуална ориентация илипринадлежност, чрез организация или участие в митинги, шествия и паради иличрез средствата за масова информация и интернет, се наказва с лишаване отсвобода от една до пет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева."Текстът е разпространен от Атака паралелно с внасянето му за обсъждане впарламента.

Комисията за правата на човека в лицето на председателя й– депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев, обяви, че проектът е в „колизия севропейските и българските документи“. По думите на Кърджалиев, проектозаконъте в разрез с модерното общество и закони, както и с ценностите на съвременнотохуманно общество.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега