Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Патриарх Кирил към Борисов: Вие сте млад и действате със здрава ръка

Патриарх Кирил към Борисов: Вие сте млад и действате със здрава ръка

Премиерът Бойко Борисов се срещна с Московския и на цяла Русия Патриарх Кирил.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с Московския и на цяла Русия Патриарх Кирил. В Министерски съвет двамата обсъдиха добрите връзки между българската и руската православни църкви.  

„Вие сте млад, енергичен и действате със здрава ръка”, каза по време на срещата Патриарх Кирил и пожела на Борисов Бог да е с него.   В хода на разговора министър-председателят и руският Патриарх се обединиха около мнението, че нравственото възпитание и вярата в човешките ценности и добродетели трябва да бъдат в основата на човешките отношения.  

Премиерът Бойко Борисов подари на Патриарх Кирил сребърен обков на Черепишкото Евангелие. Московският и на цяла Русия Патриарх Кирил, от своя страна, също направи подарък на българския правителствен ръководител – позлатено Пасхално яйце със скъпоценни камъни.  

Българският и руският патриарх ще посетят Пловдив Двамата ще бъдат посрещнати официално пред паметника „Альоша”. В Пловдив руският патриарх ще се срещне в руската църква „Св. Николай Чудотворец” с представители на руската общност у нас. Негово светейшество ще отслужи молебен и в митрополитския храм „Света Марина”. В града текат последните приготовления преди пристигането на двамата патриарси в късния следобед.

Улицата около църквата "Света Марина" е затворена за движение от снощи, паяци вдигат неправилно паркираните автомобили. Служители на общинска фирма чистота лъскат до блясък всяка плочка, завършва се и последното освежаване на улиците с парфюм. Работници строят трите видеоекрана, които ще предават на живо молебена в храма. Митрополитската църква е по-лъскава от всякога, украсена със свежи цветя, а специални тронове с имената им очакват височайшите гости.

Заради посещението на руския патриарх, а и заради утрешното откриване на обновения римски стадион, Пловдив заприлича на Рим и потъна в палми. Според градската управа 20-те южни дървета доближават града до духа на древните римляни. Първите палми украсиха пространството около обновения Римски стадион. Четириметровите дървета бяха докарани с камион и поставени около стадиона с помощта на кран.

„Пловдив исторически винаги се е водел по Рим, така че ние не бягаме от нашата история. Палмите винаги са присъствали в живота на нашия град, преди 2 хиляди и и повече години когато климатът е бил по-мек и е било по-топло в Пловдив това е било традиционно растение,” каза пловдивският кмет Иван Тотев.

20-те палми са доставени от Албания,тъй като там покупката е била по-изгодна. Струват общо 15 000 лева. Пловдивчани харесват екзотичната украса на града. От общината обещават още поне две доставки с палми, които ще бъдат поставени около археологическите обекти на Пловдив. Палмите са от вид, който издържа на сурови зимни условия до минус 25 градуса, затова през зимата няма да бъдат прибирани.

Вчера патриарх Кирил отслужи молебен за българския и руския народ. След това получи отличието на българската православна църква „Свети Цар Борис" - първа степен. Утре сутринта руският и българският патриарх ще отслужат тържествена света литургия в храм паметника „Св. Александър Невски” в София.

Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил пристигна вчера на посещение в България. Духовникът е 16-тият патриарх на 165 милиона православни руснаци. Посещението му ще продължи до 29 април. Това е първата визита на глава на Руската православна църква у нас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега