Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пейчев: Има няколко впечатляващи нули в бюджет 2023 на Община Царево /Видео/

Пейчев: Има няколко впечатляващи нули в бюджет 2023 на Община Царево /Видео/

Отделно пари не са предвидени за ремонт и поддръжка на сградата на Медицинския център в Царево, както и за обновяването на ръждивия опасен парапет на вълноломната стена на пристанището.

Има няколко впечатляващи нули в току-що приетия бюджет 2023 на Община Царево. Това съобщи в социалната мрежа общинският съветник от опозицията Емил Пейчев. По думите му за нуждите на хората в селата Българи, Кости и Фазаново не са предвидени никакви пари в бюджетната рамка. 

Отделно пари не са предвидени за ремонт и поддръжка на сградата на Медицинския център в Царево, както и за обновяването на ръждивия опасен парапет на вълноломната стена на пристанището. Вижте цялото изказване на Пейчев, без редакторска намеса:

"Уважаеми Приятели и Съграждани,
Искате ли да си поговорим за няколко впечатляващи НУЛИ в току що приетия бюджет 2023 на община Царево? 

Първата НУЛА е свързана с парите, които са заделени за село Българи, в което тупти сърцето на българското нестинарство. Защо е така ли? Защото кметът Лапчев е решил така. Нищо, че там живеят съвестни данъкоплатци, които съвестно си плащат данъците.

Втората НУЛА е свързана със село Кости. В бюджета за нуждите на хората там са заделени също 0 лева. Нищо, но от сърце. Остават само „целевите“ средства за дерето.

Третата НУЛА е за хората от село Фазаново.Както и сами можете да се досетите, също и в този случай зеделените средства са точно 0 лева. Е, от кумова срама има „целеви“ средства за пътя от Велика до Фазаново.

Предложих за всяко едно от трите села да се осигурят по 10 000 лв. от „резерва на кмета“, но мнозинството от ГЕРБ пази като зениците на очите си този резерв и изобщо не постави на обсъждане предложенията ми и не ги гласува.

И за друга нула ще ви кажа. Знаете ли колко лева са заделени за ремонт и поддръжка на сградата на Медицинския център? Познахте. Кръгла НУЛА.И тази година е като предходната. И като всички години назад в мандатите на Лапчев. Пари за сградата няма. Затова и се руши.Иначе са заделени 294 000 лв. за рутинни разходи и заплати. Това е хубаво, но в един момент Медицинският център просто ще трябва да бъде затворен, а специалистите преместени.

Предложих от резерва на кмета да бъдат заделени 80 000 лв., които да бъдат вложени в обновяването на ръждивия опасен парапет на вълноломната стена на пристанището в Царево. Мнозинството и кметът изобщо не допуснаха за гласуване предложението ми и така решиха в бюджета парите за това съоръжение да бъдат НУЛА лева.

Също НУЛА лева ще бъдат отделени за ремонт и обновяване на Пристанище Царево, което за всеобщ срам с всяка измината година става все по-вехто и занемарено. А обещанията на Лапчев бяха за нещо грандиозно тук.Спомняте ли си как кметът заби един пирон и върху него закачи строителното разрешение за пристанището? Е, пиронът ръждяса и изгни, а разрешението отлетя в морето и ни останаха само празните обещания!В заключение да ви кажа, че в бюджета на Лапчев нулите за хората са обидно много. Харесва ли ви да се отнасят с вас като към кръгли нули?"

Уважаеми Приятели и Съграждани,Искате ли да си поговорим за няколко впечатляващи НУЛИ в току що приетия бюджет 2023 на община Царево?Първата НУЛА е свързана с парите, които са заделени за село Българи, в което тупти сърцето на българското нестинарство.Защо е така ли? Защото кметът Лапчев е решил така. Нищо, че там живеят съвестни данъкоплатци, които съвестно си плащат данъците.Втората НУЛА е свързана със село Кости. В бюджета за нуждите на хората там са заделени също 0 лева. Нищо, но от сърце. Остават само „целевите“ средства за дерето.Третата НУЛА е за хората от село Фазаново.Както и сами можете да се досетите, също и в този случай зеделените средства са точно 0 лева. Е, от кумова срама има „целеви“ средства за пътя от Велика до Фазаново.Предложих за всяко едно от трите села да се осигурят по 10 000 лв. от „резерва на кмета“, но мнозинството от ГЕРБ пази като зениците на очите си този резерв и изобщо не постави на обсъждане предложенията ми и не ги гласува.И за друга нула ще ви кажа.Знаете ли колко лева са заделени за ремонт и поддръжка на сградата на Медицинския център?Познахте. Кръгла НУЛА.И тази година е като предходната. И като всички години назад в мандатите на Лапчев. Пари за сградата няма. Затова и се руши.Иначе са заделени 294 000 лв. за рутинни разходи и заплати. Това е хубаво, но в един момент Медицинският център просто ще трябва да бъде затворен, а специалистите преместени.Предложих от резерва на кмета да бъдат заделени 80 000 лв., които да бъдат вложени в обновяването на ръждивия опасен парапет на вълноломната стена на пристанището в Царево. Мнозинството и кметът изобщо не допуснаха за гласуване предложението ми и така решиха в бюджета парите за това съоръжение да бъдат НУЛА лева.Също НУЛА лева ще бъдат отделени за ремонт и обновяване на Пристанище Царево, което за всеобщ срам с всяка измината година става все по-вехто и занемарено. А обещанията на Лапчев бяха за нещо грандиозно тук.Спомняте ли си как кметът заби един пирон и върху него закачи строителното разрешение за пристанището? Е, пиронът ръждяса и изгни, а разрешението отлетя в морето и ни останаха само празните обещания!В заключение да ви кажа, че в бюджета на Лапчев нулите за хората са обидно много.Харесва ли ви да се отнасят с вас като към кръгли нули?

Публикувахте от Емил Пейчев в Понеделник, 4 септември 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега