Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петметрова скулптура на Свети Георги ще пази Поморие

Петметрова скулптура на Свети Георги ще пази Поморие

Бронзова фигура на Свети Георги Победоносец ще бъде издигната до манастира в Поморие. Макетът вече е завършен и от 15.01.2015 г. /четвъртък/ ще бъде изложен в НЧ „Просвета 1888” за одобрение и допълнителни идеи. Предстои и официалното представяне на скулптурната композиция пред поморийци.

Бронзова фигура на Свети ГеоргиПобедоносец ще бъде издигната до манастира в Поморие. Макетът вече е завършен и от 15.01.2015 г./четвъртък/ ще бъде изложен в НЧ „Просвета 1888” за одобрение и допълнителниидеи. Предстои и официалното представяне на скулптурната композиция предпоморийци.

„Искрено вярвам, че ще успеем данаберем необходимите средства за изграждането на скулптурата единствено чрездарения. Надявам се, че всеки жител на Поморие ще се почувства съпричастен къмидеята и ще иска да дари левче, пет или повече, и така да участва вреализирането на проекта. Най-лесно е финансирането да бъде осигурено отОбщината, но считам че издигането на монумент на Свети Георги, закрилникът наПоморие, е важно за целия град, за всеки един от нас. Разчитам на подкрепата намоите съграждани, а желанието ми е скулптурната композиция да бъде официално откритана празника на града тази година”, каза кметът Иван Алексиев.

Вече е учредена  Фондация „Поморие”, чиято първа задача е да подпомогне изграждането намонумента. Фондацията е създадена като доброволна, независима,неправителствена, нерелигиозна и неполитическа организация, с нестопанска цел,за популяризиране на културно-историческото и духовно наследство на Поморие.Създаването й е по предложение на Консултативния съвет по икономическо развитиеи растеж към кмета на Община Поморие. 

Фондацията е отворена за дарители и всеки,който има възможност ще може да дари сума, необходима за изработването на скулптуратана Свети Георги Победоносец. Първите, които дариха средства за изграждането набронзовата фигура са учредителите на фондацията – Иван Алексиев, Ива Кусева,Елена Мурджева, Теодоси Гуджуков, Николай Николов, Милчо Талев и ПеткоГеоргиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега