Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петричкото село Марикостиново си търси лекар във Фейсбук

Петричкото село Марикостиново си търси лекар във Фейсбук

Обещават жилище и жена на бъдещия селски доктор.

Петричкото село Марикостиново си търси лекар с обява във Фейсбук. Условията за кандидата, който се съгласи да се установи в населеното място, са доста примамливи. От кметството обещават жилище на бъдещия селски доктор, а местните на шега (или не) предлагат и да му намерят и жена.

Марикостиново се намира в Петричко-Санданската котловина на левия бряг на река Струма. Разположено е на около 11 километра от Петрич и със своите около 1 300 души население, е петото по големина село в региона. То е и курортен център, заради атрактивните си лековити горещи минерални извори

За съжаление обаче местният лекар е вече на възраст над 80 години и не може да се грижи за пациентите си, предава БНТ. Медик от Петрич преглежда жителите на селото, но само веднъж в седмицата. Това подтиква кметицата Гергана Тодорова да вземе нещата в свои ръце.

Тъй като от Здравната каса й обяснили, че в цялата страна има глад за общопрактикуващи лекари, Тодорова решава да използва социалните мрежи, за да открие джипи, което да се съгласи да се премести в Марикостиново за постоянно. Местните пенсионери, които са най-големите потърпевши от липсата на медицинско лице, се шегуват, че ще му намерят и жена, само и само да остане в селото.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега