Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Плащаме 6,50 лв. за синя или зелена зона за цял ден в Бургас

Плащаме 6,50 лв. за синя или зелена зона за цял ден в Бургас

Наематели на имоти в Бургас вземат стикер за платена зона чрез договора си за наем.

В Бургас въвеждат такса за паркиране на синя или зелена зона за цял ден в размер на 6,50 лева. В същото време, чрез приложение ще може да се заплаща и до 30 минути престой на стойност 50 стотинки. Предложенията на общинската администрация бяха приети днес с мнозинство от транспортната комисия на местния парламент. Директорът на общинско предприятие „Транспорт“ Андрей Рунчев пояснява:

"Така граждани, които ходят по работа, на плаж или за отдих и трябва да си платят час за час да не се притесняват, че може да забравят своето плащане и да бъдат санкционирани, ние предлагаме еднократно еднодневно заплащане на цялата зона за цял ден“

От 1 юни ул. „Адам Мицкевич“ до Приморски парк също става зелена зона, съобщава БНР. Там са обосочени 48 места в зона за комбиниран режим. Отделно в паркинга в междублоковото пространство в района ще могат да паркират още 11 автомобила.

Общинският съвет ще гласува и наематели на имоти в Бургас вече да могат да получат стикер за паркиране в платена зона чрез договора си за наем. За месец предложената такса е в размер на 150 лева за синя зона и 200 лв за зелена зона.,

„Ние сме образували една цена, която наистина не е ниска. Ние нямаме възможност да дадем на всички наематели да паркират колите си, така че предполагам и цената ще бъде възпираща. Чрез предоставянето на договора за наем ще могат за едномесечен срок за получат стикер, като по тяхно усмотрение това може да се случва в неопределен брой месеци“, обясни Андрей Рунчев.

Въпросът е поставян още пред 2017 година от омбудсмана на Бургас Тодор Стамболиев, но без крайно решение. „Може би 25-30% от жалбите в област транспорт при мен касаят точно този проблем. Договорът за наем подлежи на вписване само, когато е над 1 година. Трябва да се прецени как ще контролира издаването.  Градът е притегателен център за много хора, които работят тук  и пътуват ежедневно. Някои вземат жилище под наем, като не е задължително да си сменят адресната регистрация. Това е още един аргумент да се подкрепи това предложение“, посочи общественият защитник.

Миналата година бе дадена възможност на хората с жилище, но без адресна регистрация два пъти по 14 дни през годината да ползват такъв стикер. Новото предложение също бе гласувано днес на заседание на комисията по транспорт към общинския съвет. Предстои окончателното решение да вземе местният парламент.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега