Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пълна блокада във Франция и частична карантина в Германия заради COVID

Пълна блокада във Франция и частична карантина в Германия заради COVID

Към днешна дата броят на потвърдените случаи на Covid-19 в света вече е над 44.7 млн. Жертвите на вируса са повече от 1.17 млн.

Втората вълна на заразата от Covid-19 доведе и до връщане на някои от най-строгите противоепидемични мерки от пролетта в различни краища на Европа. Късно снощи президентът на Франция Еманюел Макрон обяви тотална карантина, която влиза в сила в петък. Частична блокада се въвежда и в Германия, предават световните агенции. Затягане на мерките има и в Швейцария, Италия, Гърция и Испания.

Считано от 30 октомври французите ще могат да напускат дома си само по уважителни причини. В това число влиза - да отидат на работа, когато е невъзможно да работят от дома си, да посетят лекар, да напазаруват, да помогнат на близък в нужда или да спортуват в района на дома си. Училищата във Франция ще останат отворени, както и бизнесите, които не могат да преминат към дистанционна работа като производствата, например. Няма да се забраняват и посещенията на старческите домове, въпреки че те ще се реализират по строги хигиенни правила. Събиранията и социалните контакти са забранени. Новите мерки ще останат в сила поне до 1 декември, уточни Макрон. Една от целите е да се ограничи втората вълна на коронавирусната епидемия, така че коледните празници да бъдат минимално засегнати от заразата.

В Германия мерките са "по-меки", както ги определи канцлерът Ангела Меркел. Частичната карантина влиза в сила в понеделник и ще продължи месец. В този период няма да работят заведенията за хранене, баровете и развлекателните обекти като кина, театри, плувни басейни и фитнес зали. Позволени са единствено пътуванията с цел работа или помощ на близък в нужда. Спортните събития ще са без публика, а лицата, които могат да работят от дома си, ще трябва да преминат към дистанционна работа. Събиранията от социален характер се ограничават до максимум 10 души от най-много две домакинства. Училищата и детските градини ще продължат да функционират, а социалните и старческите домове ще приемат посетители при строги противоепидемични мерки.

От понеделник влизат в сила и нови мерки в Италия - една от най-силно засегнатите от Covid-19 страни в Европа през пролетта. В рамките на един месец заведенията и баровете ще приемат посетители до 18:00 часа, като след това ще извършват единствено разнос по домовете. Затворени ще бъдат фитнес залите, басейните, театрите и кината. Забранени са събиранията за сватби, кръщенета и погребения. Повечето училища ще останат отворени, а бизнесите ще бъдат насърчавани да преминат към дистанционна работа, когато това е възможно.

Тежка е и ситуацията и в Обединеното кралство. Според последните статистики, броят на заразените с Covid-19 се удвоява на всеки девет дни. Към момента страната остава без национални рестрикции. Противоепидемичните мерки остават в ръцете на местните власти, които ще трябва да реагират според заболяемостта в съответния регион.

Към днешна дата броят на потвърдените случаи на Covid-19 в света вече е над 44.7 млн. Жертвите на вируса са повече от 1.17 млн.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега