Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Победа и загуба за българските тенисистки на силния турнир в Маями

Победа и загуба за българските тенисистки на силния турнир в Маями

Във втория (финален) кръг на квалификациите Пиронкова ще играе срещу №143 Олга Говорцова от Беларус

Цветана Пиронкова стартира с успех на големия турнир в Маями, който при жените е от най-високата категория WTA 1000 и с награден фонд 3,26 милиона долара. Спортист номер 1 на България победи със 7:6 (0), 7:6(4) американката Кейти Макнали, която е №131 в световната ранглиста. Срещата продължи малко над два часа.

Цвети допусна пробив още в първия гейм, а след това изостана с 0:2. Българката обаче отговори с пет последователни спечелени гейма и поведе с 5:2. Пиронкова пропусна един сетбол при 5:4 и сервис на Макнали. Американката от своя страна отговори с четири поредни гейма в своя полза написа обрат в резултата до 5:6. При този резултат Цвети успя да реализира пробив и така се стигна до тайберк. В него българката не загуби нито една точка и спечели първия сет за 73 минути игра.

Във втория сет Макнили поведе с 5:2, но Цвети върна пробива с гейм на нула за 4:5. При 5:6 българката отрази два сетбола на собствен сервис и вкара сета в тайбрек. В него Цвети поведе с 5:2 и запази преднината си за да затвори мача със 7:4 точки в тайбрека.

Във втория (финален) кръг на квалификациите Пиронкова ще играе срещу  №143 Олга Говорцова от Беларус.

Виктория Томова отпадна в първия кръг на квалификациите. Българката отстъпи с 4:6, 1:6 от №13 в схемата Тереза Мартинцова от Чехия , която е №105 в света.Срещата продължи 85 минути. Вики допусна пробив във втория гейм и изостана с 0:3. При 2:4 Томова отговори с рибрейк и намали изоставането си. При 4:5 Вики отрази два сетбола, но при третата си възможност Мартинцова затвори сета в своя полза.Във втората част Томова поведе с пробив, но загуби следващите шест гейма.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега