Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Половината жители на Рудник искат селото да стане квартал на Бургас

Жителите входираха 2 800 подписа в ОбС
Половината жители на Рудник искат селото да стане квартал на Бургас

2 800 жители от село Рудник са поискали в подписка - с.Рудник да стане квартал на Бургас. Подписката заедно с писмо са изпратени до Общинския съвет в Бургас.

2 800 жители от село Рудник са поискали в подписка - с.Рудник да стане квартал на Бургас. Подписката заедно с писмо са изпратени до Общинския съвет в Бургас.   Селото е с население над 4000 души. В мотивите си рудничани посочват, че селото се намира само на 7 км от индустриалната зона на Бургас.

„Ако Рудник стане квартал на Бургас  от североизток ще се оформи акваторията Рудник - Черно море – Сарафово”, се казва в писмото до местния парламент. Според жителите на селището инфраструктурата предразполага Рудник да стане един от съвременните квартали на града. В селото има две училища, детска градина, читалище, църква, стадион. Повече от 60% от трудоспособного население работи и учи в гр. Бургас.

Социално-икономическите проблеми на селото ще се решават по-динамично, за да се отговори на съвременните европейски изисквания, пишат създателите на подписката. Те посочват, че ако Рудник стане квартал на Бургас няма да е нужно шофьорите да купуват винетки за да стигнат до областния град, което ще облекчи финансово домакинствата.

„Пътуването до Бургас често се налага, тъй като здравеопазването в Рудник не е на ниво. Личният лекар тук работи до обед.”, аргументират се рудничани. Предстои искането да бъде разгледано в Общинския съвет.      

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега