Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ползващите Internet Explorer са лесни мишени за хакери

Ползващите Internet Explorer са лесни мишени за хакери

От Microsoft обявиха тревога по отношение на онлайн сигурността на данните на потребителите на браузъра Internet Explorer, пише Daily mail. „Дупката” в защитата идвала от самата операционна система Windows, а не от браузъра. На практика тревогата засяга близо 1 милиард души по целия свят.

От  Microsoft обявиха тревога по отношение на онлайн сигурността на данните на потребителите на браузъра Internet Explorer, пише Daily mail. „Дупката” в защитата идвала от самата операционна система Windows, а не от браузъра. На практика тревогата засяга близо 1 милиард души по целия свят.

Потребителите с Windows XP (SP3), Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003 and Windows Server 2008 (R2) са лесни мишени за хакери, чиято цел са лични данни, съхранявани на персоналните компютри. Засега от Microsoft не могат да отстранят проблема перманентно. Докато специалисти работят за финално затваряне на „дупката” в сигурността, компанията призовава застрашените потребители да изтеглят програма, която да елиминира опасността временно.

Въпреки че определят заплахата като сериозна, от Microsoft обясняват, че досега няма данни за злоупотреби с разкритата слабост. Освен програми за защита, от компанията съветват да трием личните си данни от компютрите за по-сигурно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега