Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморийци активни при изготвянето на Бюджет 2013

Поморийци активни при изготвянето на Бюджет 2013

На 14 януари тази година бе даден старт на общественото обсъждане на бюджет 2013 на Община Поморие. Срещите се провеждат в седемнайсет населени места и са достъпни за всички граждани на общината, които желаят да дадат мнения и идеи относно разпределението на средствата на Община Поморие.

На 14 януари тази година бе даден старт на общественото обсъждане на бюджет 2013 на Община Поморие. Срещите се провеждат в седемнайсет населени места и са достъпни за всички граждани на общината, които желаят да дадат мнения и идеи относно разпределението на средствата на Община Поморие. Обсъжданията ще продължат до 25.01.2013 г., а подробен график гражданите могат да видят на всички обществени центрове в района на общината или на сайта www.pomorie.org. Вече са посетени единайсет населени места, а съпоставката с проведените миналата година обсъждания показва, че нараства броят на присъстващите, както и активността им в обсъжданите теми.            

 Срещите започват с отчет от кмета на съответното населено място за изпълнените дейности за 2012г. и предложения за дейности, и обекти от капиталовата програма, които да бъдат заложени в бюджета за 2013г. Например текущи ремонти и финансиране на мероприятия от местен характер.            

Следва отчет за изпълнението на бюджета на Община Поморие за 2012г., който включва: отчет на изпълнението на собствените приходи; на поетия дългосрочен дълг, на изпълнението на капиталовата програма, както и отчет на реализираните собствени приходи от населеното място. След като се направи равносметка на изтеклата година, започва обсъждане на  проектобюджет 2013. Представя се структурата на общинските приходи и основните параметри на капиталовата програма. Обсъждат се належащи основни ремонти и най-необходимите активи, които да залегнат в нея.            

По време на срещите гражданите подават директни сигнали за проблеми от всякакво естество, касаещи отделните населени места, например проблеми с водоснабдяването, електроснабдяването или сметосъбирането. В повечето населени места се коментира размерът на такса битови отпадъци и начинът на определянето й. Обсъжда се разширяването на строителните граници на населените места, състоянието на спортни имоти и общински сгради, както възможноста за финансиране по оперативни програми. Интерес представлява и отчетът за изпълнението на определени инвестиционни обекти /напр. голф игрището в Каблешково и др./            

Освен проблемите си, жителите изказват и своето задоволство от свършеното през изминалата година. С питка и сол посрещнаха кмета на общината и неговия екип в детската градина в с.Габерово. Там се извърши вътрешен ремонт и цялостно освежаване на детското заведение, постави се нов детски кът в двора на училището и се изгради нова здравна служба. В знак на благодарност от майките в селото, кметът Алексиев получи кошница с  цветя.            

Обсъждането на бюджета продължава и тази седмица, като предстоят още седем срещи в пет населени места от общината.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега