Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Помпео: България има шанс да стане енергиен център на Югоизточна Европа

Помпео: България има шанс да стане енергиен център на Югоизточна Европа

"Съвременните фракинг технологии за добив на шистов газ са много по-чисти от руския петрол. Не позволявайте на тесногръди, зле информирани, неосноваващи се на факти аргументи на шепа активисти да унищожат бъдещето на вашите народи", призова Помпео.

България има шанс да реализира потенциала си като енергиен център в Югоизточна Европа. Това заяви в София бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео. Той говори на организирана от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) лекция на тема „Геополитическата значимост на България: След инвазията в Украйна и потенциалът на България като регионален енергиен лидер“.

"Само защото страната ви реши да откаже да плаща в рубли, Путин нареди на нефтените си картели да спрат доставките за вас", каза Помпео. Според него края на доставките за България е изправил бизнесите пред перспективата да нямат надежден източник на енергия. С отказа си от ядрената енергия и въглищата и с непосредствения преход към енергийни източници, разчитащи на слънцето и вятъра, "ние предадохме собствените си народи", добави той.

"Можем да начертаем нов път и съм уверен, че България ще го направи", заяви Помпео и добави, че отговорът на проблемите с енергийните доставки не трябва да се търси в чужбина, а тук, включително чрез потенциала за добив на шистов газ. Българската икономика се нуждае от 3 млрд. куб. м газ на година, а страната има залежи от 500 млрд. куб. м, каза Помпео и призова за намаляване на бюрокрацията, така че тези залежи да се добиват на цени, които всеки български гражданин може да си позволи.

"Съвременните фракинг технологии за добив на шистов газ са много по-чисти от руския петрол. Не позволявайте на тесногръди, зле информирани, неосноваващи се на факти аргументи на шепа активисти да унищожат бъдещето на вашите народи", призова Помпео. 

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега