Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пореден ценови рекорд при горивата

Пореден ценови рекорд при горивата

Пореден ценови рекорд в цените на горивата сe стовари върху шофьорите. Най-масовият бензин А95 днес се продаваше за 2,69 лв. за литър, а дизелът стигна 2,74.

Пореден ценови рекорд в цените на горивата сe стовари върху шофьорите. Най-масовият бензин А95 днес се продаваше за 2,69 лв. за литър, а дизелът стигна 2,74. Поскъпването идва след като „Лукойл” увеличи цените на едро на горивата с 1,8%.  Въпреки ниския процент обявен от компанията, шофьори се оплакаха, че покачването на пазара на дребно е с 5-7 стотинки. 

Междувременно шефът на Комисията за защита на конкуренцията Петко Николов обяви, че окончателно решение има или няма картел на пазара на горива на едро между "Лукойл", "Нафтекс", "Ромпетрол" и OMV ще стана ясно до три месеца. Николов бе изслушан днес в парламентарната икономическа комисия, която разгледа доклада на антимонополния орган.

Припомняме, че миналата седмица КЗК уличи четирите компании в картелно споразумение. От Комисията за защита на конкуренцията смятат, че са събрани достатъчно доказателства за уговаряне на цените, но по закон сега ще чакат един месец писмената защита на обвинените компании, които след това имат право да поискат изслушване.

Едва тогава антимонополният орган ще приеме проект на решение, който преди да обяви ще съгласува и с Европейската комисия. Максималната санкция, която може да бъде наложена на участващи в картел компании, по закон е до 10 процента от годишния им оборот.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега