Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поредно дело за телефонни измами разглежда Районен съд Бургас

Поредно дело за телефонни измами разглежда Районен съд Бургас

Районен съд Бургас проведе поредно съдебно заседание по наказателно дело за телефонна измама срещу Красен Димов. Той е подсъдим по обвинение за това, че в съучастие като съизвършител с неизвестно неустановено лице, за времето от 16 до 17 ч. на 12.07.2013 г. в гр. Созопол, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 4 600 лв., възбудил у възрастна жена заблуждение и поддържал същото, че дъщеря й я е блъснала кола.

Районенсъд Бургас проведе поредно съдебно заседание по наказателно дело за телефоннаизмама срещу Красен Димов. Той е подсъдим по обвинение за това, че в съучастиекато съизвършител с неизвестно неустановено лице, за времето от 16 до 17 ч. на12.07.2013 г. в гр. Созопол, с цел да набави за себе си имотна облага в размерна 4 600 лв., възбудил у възрастна жена заблуждение и поддържал същото, чедъщеря й я е блъснала кола.

При това бил супен гръбначният й стълб и трябвалода й се направи операция, като й се сложат златни пирони и златни пластини.Операцията струвала 4 600 лв. и се заплащала веднага. С това Димов й причинилимотна вреда в размер на 1 400 лв., която сума пострадалата успяла да събере иму дала на ръка.            

Днессъдът разпита двама полицейски служители, които са арестували подсъдимия прианалогичен случай в Разлог след настоящото престъпление. Димовдаде обяснения пред съда. Той каза, че работи като таксиметров шофьор и честоприемал от непознати клиенти поръчки за доставки на стоки, които сам трябвалода закупи, или за пратки. През лятото на 2013 г. непознат мъж го потърсил потелефона, казал му, че се занимава с недвижими имоти и го ангажирал да пренасядокументи.

При всички възложени от него поръчки обаче, се оказвало, че в пренасянитепликове имало пари. На 12.07.2013 г. сутринта той му поръчал да отиде отСевлиево до Созопол и да изчака обаждането му. В късния следобед му възложилзадача да отиде до непознат адрес и да вземе пратка. Подсъдимият получил отвъзрастна жена плик. След това непознатият му съобщил по телефона, че трябва даго остави на спирка в прохода Хаинбоаз. Казал му още да вземе 300 лв. от плика.Димов видял, че в плика останали към 1000 лв.             

След катоизслуша обясненията на подсъдимия, Районна прокуратура Бургас измениобвинението срещу него, от съучастие като съизвършител, в съучастие катопомагач на неизвестното лице. По тазипричина подсъдимият поиска време, за да организира защитата си. Районен съд Бургас отложи делото за30.06.2016 г. Пресцентърътуточнява, че в предходни съдебни заседания са разпитани друг служител на редаот гр. Разлог и дъщерята на пострадалата, която междувременно е починала.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега