Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Районен съд – Бургас проведе ден на отворени врати и посрещна ученици от Немската гимназия в Бургас

Районен съд – Бургас проведе ден на отворени врати и посрещна ученици от Немската гимназия в Бургас

Учениците присъстваха на открито разпоредително заседание по наказателно дело за причиняване на телесна повреда.

Районен съд – Бургас проведе своеобразен „Ден на отворени врати“ с посрещане на ученици от клуб „Право на глас“ в Немска езикова гимназия „Гьоте“, с ръководител Деница Василева. Учениците присъстваха на открито разпоредително заседание по наказателно дело  за причиняване на телесна повреда. Съдията докладчик по делото, Яна Атанасова - Митева, представи пред младите хора същността на наказателния процес, въпросите, които се разглеждат в първото т.н. „разпоредително“ заседание според българското законодателство. Гостите се вълнуваха от работата на съдията, времето, което се изисква за приключването на един съдебен процес.


Снимка: Районен съд - Бургас

„В Република България правосъдието е бързо, в сравнение с това в много европейски страни“, коментира съдия Митева и отбеляза „при нас в максимална степен се гарантират правата както на пострадалите, така и на обвиняемите и подсъдими лица. Българското правораздаване дава възможност на всички страни да изложат своите тези - защитни или обвинителни позиции“.

Предмета на съдебния процес, който наблюдаваха учениците предизвика техния интерес. Наблюдаващият прокурор Гинка Чинова разговаря с младите хора преди началото на заседанието, за възможния ред на протичане на делото, който предоставя законодателя – по общия ред, сключване на Споразумение или Съкратено съдебно следствие.

Следващото насрочено в графика за деня заседание на съдия Митева бе за придобиване и държане на наркотични вещества. Районният магистрат и неговия колега – прокурор, Антоанета Маркова, представиха наказанията, предвидени в Наказателния кодекс за държане на наркотични вещества. Те разказаха на младите хора за тежките последствия от употребата на такива вещества.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега