Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Само за денонощие! Десетки задържани в Бургаско при акция "Бяло" /Видео/

Само за денонощие! Десетки задържани в Бургаско при акция "Бяло" /Видео/

"Акцията продължава. Усилията ни няма да бъдат кампанийни. Имаме непоколебимата воля твърдо и решително да се противопоставим в рамките на Закона на тези престъпления", подчетра прокурор Чинев.

Десетки са задържани за последните 24 часа в Бургаско при провеждащата се специализирана полицейска акция "Бяло", срещу притежание и разпространение на наркотици. Това съобщиха на брифинг днес окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Още в началото бе съобщено, че резултатите са междинни и проверките продължават. 

"Акцията продължава. Усилията ни няма да бъдат кампанийни. Имаме непоколебимата воля твърдо и решително да се противопоставим в рамките на Закона на тези престъпления", подчетра прокурор Чинев. Привлечени към наказателна отговорност (повдигнати и предявени обвинения) за притежание и разпространение на наркотични вещества са 21 лица. Това е в рамките на последните 24 часа. Задържани по закона за МВР  са също толкова, а именно 21 лица. 

"Извършени са две претърсвания, иззети са наркотични вещества. Образувани са 14 бързи досъдебни производства и 1 досъдебно производство. Установени са и две задържания за 72 часа с цел мярка за неотклонение и задържане под стража", уточни прокурор Чинев.

"Видовете открити наркотици са марихуана, синтетични наркотици - метамфетамин, т.нар. дизейнерска дрога. Те са намерени в бургаските комплекси "Меден рудник", "Изгрев" и в Несебърско", коментира от своя страна старши комисар Калоянов. 

"Наред с това беше извършена масирана проверка на водачи, управлявали МПС-та под въздействие на наркотици. Случаите са седем. Акцентът беше и проверката на местата около учебните заведения. Това беше предшествано от наша подготовка, изразяваща се в следното - служителите от Детска педагогическа стая и Криминална полиция влязоха в разговор с директори и училищни настоятелства, за да установим и локализираме местата, където се разпространяват наркотици и лицата, които извършват тази дейност. Проведохме и множество беседи с чисто профилактична цел сред учениците", каза прокурор Чинев. 

"При проверките е намерено наркотично вещество, укрито в тайник в стена, в калъфи за очила. Прави впечатление, че лицата, които се занимават с този престъпна дейност, държат в себе си по-малки количества, ако бъдат заловени, финансовата щета да бъде по-малка за тях", съобщиха още на брифинга.

Публикувахте от PoligrafF.net в Четвъртък, 8 декември 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега