Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Повече от 40 нарушения бяха констатирани по време на втората всеобхватна проверка на пътя

Повече от 40 нарушения бяха констатирани по време на втората всеобхватна проверка на пътя

Във фокуса на днешната проверка бе тежкотоварният трафик, поведението на водачите и пътниците в автомобила, както и върху готовността на превозните средства за предстоящия зимен сезон.

Повече от 40 нарушения констатираха контролните органи, само за няколко часа, в рамките на втората всеобхватна проверка, организирана и координирана от Държавна агенция  „Безопасност на движението по пътищата“. В нея участваха представители на МВР, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“, Национална агенция по приходите и Агенция „Митници“.

Във фокуса на днешната проверка бе тежкотоварният трафик, поведението на водачите и пътниците в автомобила, както и върху готовността на превозните средства за предстоящия зимен сезон.

Най-често срещаните нарушения, констатирани по време на проверката, бяха използването на мобилен телефон и липсата на предпазни колани при пътниците. Инспекциите имат и превантивна цел, като експерти от ДАБДП разясняваха на водачите рисковете от нарушенията им на пътя и последствията от тях. Специално внимание беше обърнато и на поставянето на обезопасителен колан в автобусите.

„Основната цел на проверката е превенцията“, подчерта Росен Рапчев от ДАБДП който е и ръководител на днешната проверка. По думите му с подобряване на координацията между институциите се завишава и контрола.  „Целта не е да налагаме глоби, а да въздействаме върху поведението на всички участници в движението, за да повишим и безопасността на пътя“, каза още той. 

Днешната проверка се проведе на първокласен път I-5 (Русе – Велико Търново – Маказа), в района на км 97+500 посока гр. Велико Търново.   

Припомняме, че организирането на всеобхватни проверки, с участието на всички контролни органи, е една от мерките за намаляване на пътнотранспортния травматизъм в България, които бяха приети на заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата. Единното синхронизирано действие на контролните институции доказано води до възможно най-силен ефект на превенцията. Така при една проверка всеки контролен орган проверява пътното превозно средство в зависимост от собствените си компетенции.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега