Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ПП с пакет от 14 мерки срещу кризата

ПП с пакет от 14 мерки срещу кризата

Предлага се сериозно увеличение на пенсиите. Най-ниската - от 370 лв. да стане 450 лв. и пропорционално увеличение на останалите.

„Продължаваме Промяната” представи пакет от 14 мерки на обща стойност от 2 млрд. лева за спряване с кризата. Сумата е осигурена от допълнително събрани средства в бюджета и може да бъде използвана, без да се нарушава бюджетната рамка. Това обяви на брифинг в парламента Андрей Гюров.Мерките са базирани на два основни принципа, посочи още той. С тях ще се подпомогнат най-уязвимите групи от хора - пенсионерите и тези с най-ниски доходи, както и бизнесът. Мерките, които вече са остойностени, ще бъдат предложени на утрешния Лидерски  коалиционен съвет.

Предлага се сериозно увеличение на пенсиите. Най-ниската - от 370 лв. да стане 450 лв. и пропорционално увеличение на останалите. Целта е увеличението да изпреварва досега натрупаната инфлация така, че хората с ниски доходи да не усетят нарушаване на тяхната покупателна способност.По думите на Гюров в системата на пенсиите искат да осигурят справедливост като се вдигне максималният праг на пенсиите на 3 400 лв. Това ще бъде стимул за всички граждани да се осигуряват на истински суми и всички трудещи се да допринасят за социалната система. Тези две мерки ще бъдат включени в пакета от 1 юли, гласи предложението на ПП.

От 1 октомври от „Продължаваме Промяната” искат да се направи преизчисление на пенсиите на база на промяна на швейцарското правило, което предвижда 50% от увеличението на инфлацията и 50% от увеличението на осигурителния доход. „Това, което предлагаме за в бъдеще, ще бъде направено за всички пенсии от 2008 г. насам - пенсиите да растат с по-голямото увеличение на инфлацията или на осигурителния доход. Така ще бъдат изчистени всякакви неравенства между пенсиите на тези, които са се пенсионирали по-назад във времето и тези в момента”, поясни председателят на ПГ на ПП.   

От "Продължаваме Промяната" предлагат да се увеличи данъчното облекчение за работещите родители - от 450 лв. на 600 лв. за едно дете и от 900 лв. на 1200 лв. за две деца. Допълнителна мярка е възможността тези средства да могат да се използват на тримесечна база.Друго предложение е финансово компенсиране на крайните потребители на горива - до 50 литра горива на месец като се обсъжда отстъпката да бъде в размер на 25 ст. на литър.От партията предлагат още намаляване на ДДС на парното, така че използващите централно отопление да усетят разликата в сметките, обясни Гюров.

От "Продължаваме Промяната" имат предложение и за малкия бизнес. Увеличение на прага за регистрация на ДДС на 100 000 лв., според тях това ще бъде един от най-високите прагове за регистрация в ЕС, което ще намали административната тежест за малкия бизнес в България. Освен това освобождаване от акцизи на електроенергия и природен газ, които се ползват за моторно гориво.Много от тези мерки са били обсъждани по време на експертните коалиционни съвети, посочи Гюров. Той каза още, че останалите мерки ще бъдат обявени, след като ги коментират на коалициония съвет.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега