Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството обмисля премахване на съботното отработване

Правителството обмисля премахване на съботното отработване

Правителството обмисля да премахне съботното отработване, съобщи министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. В момента се разработват варианти как да се прекрати практиката извънредните почивни дни покрай празниците да се компенсират с отработване в събота.

Правителствотообмисля да премахне съботното отработване, съобщи министърът на труда исоциалната политика Хасан Адемов. В момента се разработват варианти как да сепрекрати практиката извънредните почивни дни покрай празниците да секомпенсират с отработване в събота.

По думите наминистъра, за да се сложи край на „работните съботи“, правителството трябва даполучи съгласие от страна на синдикатите и работодателите. След катопредложенията бъдат изготвени, те ще бъдат представени на партньорите заобсъждане. Едно от предложенията гласи тези извънредни почивни дни да бъдат засметка на полагаемия се платен годишен отпуск. Адемов обаче подчерта, че не есъгласен с този вариант.

„Нужно ецялостно да се преосмисли моделът на отпуските и почивните дни. Възможно е дасе стигне и до намаляване на извънредните почивни дни покрай празниците,“обясни Адемов.

Заради преговорите и тежката процедура, министърът не се наема дададе прогноза кога и дали ще се сложи край на отработването в събота. Календарътза 2014 година предполага 114 почивни дни заради извънредни празници и уикенди.Освен тях, на всеки работещ българин се полагат и още поне по 20 дни платенгодишен отпуск. През следващата година се очертават три работни съботи – две презмай и една през декември.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега