Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството прехвърли 21 имота в парк "Росенец" на Община Бургас

Правителството прехвърли 21 имота в парк "Росенец" на Община Бургас

Министерският съвет прехвърли на община Бургас безвъзмездно правото на собственост върху 21 имота с обща площ 22 дка, намиращи се в Лесопарк „Росенец“. Терените са необходими на общината за изпълнението на проект „Водоснабдяване и канализация па Лесопарк „Росенец“, зона „Хижи”, с който се предвижда извършването на реконструкция на съществуващата водопроводна мрежа и изграждане на канализация за цялата територия на Лесопарка.

Министерският съвет прехвърли наобщина Бургас безвъзмездно правото на собственост върху 21 имота с обща площ 22дка, намиращи се в Лесопарк „Росенец“. Терените са необходими на общината заизпълнението на проект „Водоснабдяване и канализация па Лесопарк „Росенец“,зона „Хижи”, с който се предвижда извършването на реконструкция насъществуващата водопроводна мрежа и изграждане на канализация за цялататеритория на Лесопарка.

С други решения правителствотопрехвърли държавни имоти на общините Долни Дъбник, Чупрене и Годеч.Община Долни Дъбник получавабивша складова база на МВР с площ от близо 20 дка. Местната власт има намерениеда изгради в нея съвременна база за развъждане и отглеждане на български породиконе. Двата имота с площи от по 4380кв. м и 2236 кв. м община Чупрене ще ползва за изграждане на парк с атракции запривличане на туристи и гости. Терените се намират на територията на с. ДолниЛом.

Община Годеч получава част отадминистративната сграда на пл. „Свобода“ №2 в града, която ще използва занастаняване на юридически лица с нестопанска цел.Кабинетът промени от частна впублична държавна собственост статутът на имот в Русе. Той е част от сградатасе на ул. „Александровска“ №29 и се ползва от Регионалния инспекторат пообразованието. Останалата част от сградата също е предоставена за управление наРИО и е публична държавна собственост, с което е свързана и настоящата промянана статута на държавния имот.

От публична в частна държавна сепроменя статутът на хижа „Българка”, намираща се в едноименния природен парк вобласт Стара Загора. Целта е да се даде възможност за по-ефективно използване,включително предприемане на разпоредителни действия с хижата. Сградите са сотпаднала необходимост за „Северноцентралното държавно предприятие“ ДП –Габрово към МЗХ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега