Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството ще бори младежката безработица с европари

Правителството ще бори младежката безработица с европари

Правителството ще се бори с младежката безработица със специална програма, субсидирана и с европейски средства. Проектът се нарича „Първо работно място“ и цели да осигури временна заетост на завършилите студенти, които не са си намерили работа повече от 4 месеца след завършването си.

Правителството ще се бори с младежката безработица съсспециална програма, субсидирана и с европейски средства. Проектът се нарича „Първоработно място“ и цели да осигури временна заетост на завършилите студенти,които не са си намерили работа повече от 4 месеца след завършването си.

Програмата ще бъде ориентирана към временната заетост,субсидирана от държавата, за да могат младите хора да натрупат опит и стаж,които да ги направят по-конкурентноспособни на пазара на труда, обяснипремиерът Пламен Орешарски пред ТВ7.

В същото време обаче ще се залага и на професионализацияна обучението. Мерките на просветното министерство ще вървят към промени вкачеството на образованието, така че младите хора да излизат по-подготвени зареална работа в реална среда. Това ще елиминира дългия период на адаптация отакадемична  към професионална среда,твърдят от министерството.

"Стартираме още тази година програми за по-тяснавръзка между общото и професионалното образование. От друга страна ще сестремим да насърчаваме временната заетост през фирми. Това дава по- добравъзможност на хората да намерят трайни работни места", добави премиерът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега