Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правят модерна картинг пистата в Бургас?

Правят модерна картинг пистата в Бургас?

Общинските съветници от ПП ГЕРБ в Бургас Димитър Людиев и Диян Славов организираха работна среща с автомобилни специалисти, професионалисти от сферата на картинг съоръженията и представители на общинска администрация.

Общинските съветници от ПП ГЕРБ в Бургас Димитър Людиев и Диян Славов организираха работна среща с автомобилни специалисти, професионалисти от сферата на картинг съоръженията и представители на общинска администрация. Повод за дискусията е решението на Общински съвет – Бургас на територията на общината да бъде изградена картинг писта. Докладната записка беше инициирана от групата на ПП ГЕРБ в местния парламент през декември м. г. Съветниците гласуваха за терен от 50 дка. 

В Бургас до скоро имаше картинг писта, но тя беше изцяло любителска, малка на площ и не отговаряше на условията и правилата за провеждане на състезания и турнири.

На този етап най-модерната писта на България и Балканския полуостров се намира във Варна и е на площ 28 дка, средна дължина около 1000 метра, средна ширина на пистата – 9 метра. Основната идея е в Бургас да бъде изградена модерна картинг писта, на която да има възможност и за представяне на автомобили.

Ташо Желев, който е директор на дирекция "Управление на общинска собственост", предложи на работната група няколко подходящи парцела. Според професионалистите парцел, който е с площ около 50-60 дка е подходящ за изграждането на картинг писта. Според главния архитект на общината Веселина Илиева общината разполага с подходящи парцели за изграждането на подобно съоръжение, но е необходимо те да се огледат и от архитект, който е проектирал такива писти.

Работата продължава с търсенето на професионалисти и инвеститор, който да предложи подходящ мениджърски план. Според съветниците от ПП ГЕРБ е крайно време бургазлии да спрат на ходят във Варна на картинг писта, а да си имат собствена. Друга основна идея е освен картинг писта за големи да има и такава, в по-малки размери, и за деца.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега