Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правят нов спортен комплекс в "Славейков"

Правят нов спортен комплекс в "Славейков"

Община Бургас и Българската федерация по борба подписаха договор за учредяване право на строеж на нов плувен и спортен комплекс в парк „Изгрев“ в к-с „Славейков“.

Община Бургас и Българската федерация по борба подписаха договор за учредяване право на строеж на нов плувен и спортен комплекс в парк „Изгрев“ в к-с „Славейков“. Теренът, с площ 23 264 кв.м., е общинска собственост и се отстъпва на инвеститора за срок от 30 г.

От своя страна, БФБ се задължава на мястото на порутените в момента открит и закрит басейни в районния парк да построи модерен Спортно-развлекателен комплекс с обща застроена площ 9878 кв.м. и разгъната застроена площ 22 466 кв.м. Стойността на предвидената инвестиция е около 19 000 000 евро, а срокът за изпълнение и завършване на обекта – 24 месеца.

Идейният проект за спортния център е одобрен и предстои в 60-дневен срок инвеститорът да представи в Община Бургас окончателния технически проект за изграждане на предвидените сгради и съоръжения. Спортният комплекс ще разполага с открит плувен басейн с олимпийски размери от 2000 кв.м. и трибуни, 25 – метров закрит басейн, медицински център, фитнес, 2 многофункционални зали, тренировъчна зала по борба, зала за игри без топка, хотелска и търговска част, конферентни зали. 7000 кв.м. от площта са предвидени за озеленяване.

Предвижда се осигуряване на паркоместа и достъп на хората с увреждания до спортния център. След изтичане на 30 – годишния срок на договора, Община Бургас ще придобие безвъзмездно правото на собственост върху всички построени в имота съоръжения и сгради. Новият плувен център ще се ползва от всички спортни клубове към Федерацията, като достъп до него ще имат и жителите и гостите на Бургас.

Той е част от усилията на Община Бургас в последните години за обновяване на старата и създаване на нова плувна и спортна база в града, а с това и за развитие на плувните спортове и изграждане на млади спортни таланти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега