Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предадоха на съд ученик, убил баща си, в опит да защити майка си от побой

Предадоха на съд ученик, убил баща си, в опит да защити майка си от побой

Според материалите, събрани от следствието, непълнолетното момче причинило смъртта на жертвата с два последователни удара с кухненски нож в областта на шията.

Варненската окръжна прокуратура предаде на съд младеж, обвинен в убийството на баща си, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана. Според материалите, събрани от следствието, непълнолетното момче причинило смъртта на жертвата с два последователни удара с кухненски нож в областта на шията.

Младежът е ученик от частна гимназия, руски гражданин. Живеел с родителите си в село около Варна. Според данните на прокуратурата, между родителите на момчето често възниквали конфликти и скандали, при които баща му Антон нанасял побой на съпругата си.

През 2018 г. Антон започнал да употребява значителни количества алкохол, след което обиждал съпругата си и сина си. На 1 януари 2019 г. в семейството на младежа отново се разразил скандал. Момчето включило телефона си и решило да записва поредната разправия в дома. Около 18 часа след достатъчно изпит алкохол Антон започнал да бие жената си. Взел пластмасовата тръба от прахосмукачката и удрял с нея съпругата си.

Тийнейджърът отишъл в хола и извикал на баща си да спре да бие майка му. В това време баща му взел метла с дълга дръжка и започнал да удря с нея и сина си, като обиждал и ругаел и двамата. След като се освободил от баща си, подсъдимият взел кухненски нож и нанесъл два последователни удара с него в областта на шията му в момент, когато Антон направил захват с ръце около врата на съпругата си и започнал да я души.

След ударите Антон паднал на земята, от раните му струяла кръв. Повиканата спешна медицинска помощ установила смъртта му. Като причина за нея експертите сочат острата кръвозагуба, аспирацията на кръв и въздушна емболия, настъпили в резултат от двете прободно-порезни рани.

Причина за извършване на престъплението от подсъдимия според прокуратурата е изпадане в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие и тежка обида, и превишаване пределите на неизбежната отбрана. 

По време на разследването ученикът е съдействал за разкриване на обективната истина.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега