Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Преди да кажеш "Да"! Грижа за цветята

Преди да кажеш "Да"! Грижа за цветята

Цветята са в сърцето на декорите за всяко парти, а още повече – фона на сватбеното тържество. Живите цветове създават атмосфера, радват окото и оставят усещане за елегантност и блясък. Но откъснатият стрък трябва да бъде обгрижван, за да се запази по-дълго.

Цветята са в сърцето на декорите за всяко парти, а още повече – фона насватбеното тържество. Живите цветове създават атмосфера, радват окото и оставятусещане за елегантност и блясък. Но откъснатият стрък трябва да бъде обгрижван,за да се запази по-дълго. Тази седмица екипът на PoligrafF.net и Сватбена агенция „White magic“ ще Ви представи основните съвети визбора и грижата за цветната украса и булчинския букет.

На първо място, най-важното за всяко бъдещо семейство е да избере добърфлорист. Снимките в портфолиото на експерта ще Ви помогнат да се спрете кактона творец по вкуса Ви, така и на професионалист, който знае как да се справисъс „срока на годност“ на цветята. Не се притеснявайте да попитате кога иоткъде се доставят цветята, кога се правят аранжировките. Обикновено флориститеги изработват непосредствено преди тържеството, за да бъдат свежи и да издържатпо-дълго.

Когато избирате вида растения, добре е да имате предвид трайността им.Розата е едно от най-устойчивите цветя и често е предпочитан вид замладоженците, но със сигурност не е единственото цвете, което може да оцелеесватбения Ви ден. Препоръчително е да се съобразите и със сезона, съветваКрасимира Автанска от Сватбена агенция „White magic“. Важно е цветята да не ръсят прашец, който влизав храната и причинява алергии.

Основните „врагове“ на естествената украса са директната слънчева светлина,високата температура, липсата на вода и вятърът. Силните пориви изсушаватцветовете, лишавайки ги от жизнено необходима за блясъка и нежността им влага.Това важи както за украсата в ресторанта, така и за булчинския букет.

Много бъдещи съпрузи се опитват да спестят пари като използватаранжировката от сватбения автомобил за младоженската маса, но това е многорисковано, предупреждава Автанска. Дори с минимална скорост на краткоразстояние, украсата върху колата е изложена на атмосферните условия и честогуби форма. В този ред на мисли, по-добре украсете автомобила с панделки,семпла аранжировка или друга декорация, която няма да се развали. Или приберетецветята в багажника, докато пътувате, за да не се повредят. 

Що се отнася до украсата на масите, добре е тя да е разположена на около 20см. от повърхността, за да не пречи на гостите Ви. Високите декорации пречат ичесто се озовават на земята, а твърде ниските се губят сред морето от чинии,чаши, прибори и напитки. Ако аранжировката пречи на гостите да се хранят,хората ще ги побутват, местят и е възможно декорацията да се обезформи.

Най-важна, обаче, е грижата за булчинския букет. В него са вложени голямоколичество цветя, за да се постигне идеалната форма и елегантен вид. Цветята сажива материя и лесно се деформират. Не бива да се оставят легнали, тъй катотова пречупва крехките листенца, които покафеняват, а накрая съвсем губятформа.

Когато се качите в колата, букетът трябва да се държи изправен, повъзможност на сянка. Дори най-добрата аранжировка, от най-пресните и трайницветя, няма да издържи часове наред без влага. У дома поставете цветята в солидени стабилен съд, който да ги поддържа, така че аранжировката да не се килне, тъй като букетъте тежък. Водата в него трябва да стига на около сантиметър под панделката.

Въпреки предизвикателствата, не се страхувайте да се спрете на естественатаукраса. Макар да изискват повече грижа, няма съмнение, че ще донесе многорадост за очите и усещане за пищност и великолепие на тържеството Ви. Ощелюбопитни подробности около Вашето сватбено тържество, ще научите в следващатаглава от нашата рубрика „Преди да кажеш „Да“. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега