Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Преди да кажеш "Да"! Изборът на екипа

Преди да кажеш "Да"! Изборът на екипа

Изборът на екип може да се окаже огромно предизвикателство за двойката, но е и една от най-важните задачи.

Сватба се прави с хора, гласи максимата. И това важи не само за гостите, скоито двойката споделя най-щастливия си ден. Зад всяко сватбено тържество стоиекип от професионалисти, които се грижат за всичко – от най-малкия детайл вукрасата, та чак до анимацията на тържеството. Изборът на екип може да се окажеогромно предизвикателство за двойката, но е и една от най-важните задачи. Вднешната глава от рубриката „Преди да кажеш „Да“, екипът на PoligrafF.net и Сватбена агенция „White Magic“ ще премине през най-важните стъпки при избора на сватбен агент, фотограф,оператор, DJ, танцьори...

Сватбеният агент е най-важната фигура в организацията на една венчавка.Това е личността, която ще извърви с Вас пътя от ден първи на подготовката, тачак до края на тържеството. Изборът на сватбен агент е особено важен, тъй катозаедно с него двойката ще изгради атмосферата на празничния ден. Красимира Автанска от Сватбена агенция „White Magic“ съветва:„Обиколете, запознайте се с различни специалисти, намерете своя човек“.

Основният съвет при избора на специалист е да не се предоверявате наобещания. Най-реалистично е умереното поведение на професионалистите. Акочовекът отсреща твърди, че всяка ваша идея е лесно изпълнима, или обратното –отхвърля всяко щуро предложение, обикновено това не води до добър резултат.Макар на практика невъзможните неща вече да са малко, „здравословната“ дозареализъм няма да навреди.

Избягвайте да вярвате и на отзиви във форуми и препоръки на приятели –убедете се сами дали това е Вашият човек, като се срещнете с него. Първо,критериите на всеки са различни. Един може да е останал много доволен отуслугите на сватбен агент/фотограф/оператор. Но за друг, същият специалист можеда е бил неподходящ и клиентът да е останал разочарован. Обикновено сватбенитеагенти работят с мрежа от колеги, но и тогава не е сигурно дали това е най-подходящиякадър за вашето тържество.

Едно от най-важните неща, на които бъдещото семейство трябва да обърневнимание, е личната атмосфера на специалиста. Ако той ви допадне и усетите, чеможете да му се доверите, значи това е Вашият сватбен агент. Професионалниятагент не е просто фигура в процеса по организация, това е довереното лице, скоето трябва да можете да споделите всяко хрумване и желание.

След като сте избрали агента си, определили сте датата и мястото,резервирали сте ресторант/зала, идва време и за останалата част от екипа. Важное да си „стиснете ръцете“ отрано. Специалистите в тази област обикновено имат записванияс месеци напред. Освен това, сватбеното тържество е обемен ангажимент и нямакак един човек да поеме повече от един клиент за деня. За да сте сигурни, че най-подходящиятспециалист ще бъде на разположение, добре е да го ангажирате възможно най-рано.

Когато избирате фотограф, проучете пазара. Прегледайте сайтовете ипортфолиото на различни професионалисти и набележете поне няколко, чиито стил вихаресва. Срещнете се с тях, проучете дали са свободни и изберете този, койтонай-много ви допада като начин на работа и идеи. Срещата на живо/чрез личенконтакт е много важна – все пак той ще запечата един от най-романтичните, но инай-личните моменти от живота Ви.

На пръв поглед операторът не е на всяка цена необходим. Но видеокамератазапечатва много моменти и емоции, които фотоапаратът може да пропусне. Не енеобходимо да правите 3-часови филми, изпълнени с кадри на всеки един отгостите и всеки един от елементите от програмата. Но някои от най-важнитемоменти е добре да останат за спомен под формата на видео. Дори след години щеви връщат към сватбения Ви ден и емоциите, които сте изпитали.

Сватбените DJ-и са вцентъра на действието в сватбения ден. Тук също е важно всяка двойка да откриечовека, който ще им осигури най-доброто парти. Съветът и в този случай е да сесрещнете с няколко души, за да изберете правилния. Повечето сватбени DJ-и сами водят програмата на тържеството – игри, тостове, танци, ритуали, ноако се спрете на друг специалист, ще трябва да си потърсите и водещ. Повечетосватбени DJ-и в Бургас самиводят тържествата.

Важно е DJ-ят да ви допада като емоция и настроение, за да може да „зарази“с емоция и гостите ви. Ако от първата среща откриете, че той ви допада,общувате свободно и леко и имате какво да си кажете, значи това е Вашият специалист.Всеки водещ има собствен стил и е важно поведението му, играта на гласа му иизлъчването да Ви допадат.

Традиционно в българската сватба има два ритуала, включващи танцьори внародни носии. Те посрещат младоженците с бяло платно в ресторанта и се„надиграват“ с кумовете. Изборът им също е важен, макар те да са само „фон“ натържеството. Спрете се на хора с позитивно излъчване и настроение.

След като вече имате екип, идва времето да си отдъхнете и да започнете снай-приятните задачи от подготовката – темата, цветовете, украсите, дрехите,аксесоарите и, разбира се - гостите. Какво трябва да знаят те и как да бъдат подготвениза Вашето тържество, ще научите в следващата глава от нашата рубрика „Преди дакажеш „Да“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега