Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Младоженците в Бургас вече ще могат да сключат брак на място и при изнесен ритуал

Младоженците в Бургас вече ще могат да сключат брак на място и при изнесен ритуал

Това обаче ще става срещу по-висока такса.

В средата на тежкия брачен сезон 2020, Общински съвет Бургас ще разгледа една докладна извън темата за местната икономика и борбата с коронавируса. Тя е свързана с изнесените ритуали, които до този момент бяха само мираж за младоженците на територията на черноморската община, макар тя да разполага с някои от най-романтичните местенца за сключване на брак.

По идея на Христина Секлемова това вероятно ще се промени. В докладна входирана от нейно име и от името на Красимир Калудов, двамата представители в местния парламент предлагат допълнение към Наредбата за местните такси и цени на услуги. То предвижда въвеждане на няколко възможности за изнесен ритуал, като таксата е по-висока от стандартната, но пък облекчава младоженците, които вече няма да бъдат принудени да подписват официалните документи в ритуалния дом, след което да участват в самия ритуал с длъжностно лице единствено заради гостите си.

Предложението на Секлемова и Калудов е през седмицата, в работно време, изнесеният ритуал да се таксува по 250 лева. С 50 лева повече ще плащат бъдещите съпруг и съпруга в извънработно време и през почивните дни. Толкова ще струва и сключването на брак на остров "Света Анастасия" - една от все по-предпочитаните сватбени дестинации в региона. 350 лева ще бъде таксата за сключване на брак на острова извън работно време и през почивните дни.

Предложението ще бъде както в интерес на самите младоженци, така и в интерес на общинската администрация, смята Секлемова. Авторката на предложението е убедена, че това ще повлияе и на т.нар. "сватбен туризъм", тъй като до този момент административните тежести възпираха бъдещите съпруг и съпруга от други градове да си кажат заветното "да", тъй като трябваше да предвидят в програмата си и посещение в ритуалния дом. Освен това, допълнителните приходи за местната хазна ще бъдат полезни на местната власт.

"Така младите и влюбените ще се женят на красиви и хубави местенца - Акве Калиде, Света Анастасия, новата библиотека, или пък на някой спасителен пост на плажа", разказват с усмивка вносителите на докладната.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега