Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Преди да кажеш "Да"! Подаръците

Преди да кажеш "Да"! Подаръците

Да даваш и получаваш подаръци е едно от най-приятните неща на света. Изборът на правилния подарък за сватба е една от най-трудните задачи. Дарът трябва да бъде едновременно символичен и практичен. А това доста затруднява задачата. Как младоженците могат да помогнат на гостите си, трябва ли кумовете и новото семейство да си разменят по нещо и задължителни ли са подаръчетата за гостите - екипът на PoligrafF.net и Сватбена Агенция „White magic“ Ви „подаряват“ най-добрите съвети по въпросите за сватбените подаръци.

Да даваш и получаваш подаръци е едно от най-приятните неща на света. Изборътна правилния подарък за сватба е една от най-трудните задачи. Дарът трябва дабъде едновременно символичен и практичен. А това доста затруднява задачата. Какмладоженците могат да помогнат на гостите си, трябва ли кумовете и новотосемейство да си разменят по нещо и задължителни ли са подаръчетата за гостите -екипът на PoligrafF.net и Сватбена Агенция „White magic“ Ви „подаряват“ най-добрите съвети по въпроситеза сватбените подаръци.

„На запад имат традицията да правят списъци с необходимите вещи и да серегистрират в магазин, откъдето гостите дават заявка кой подарък желаят дакупят. Търговците пък имат отговорността да го опаковат и изпратят намладоженците. Макар тази практика да не е много разпространена у нас, начини дабъде приложена има“, коментира Красимира Автанска от Сватбена Агенция „White magic“.

Много практична в този случай е практиката със сватбения сайт. Двойката серегистрира в платформа или създава своя страница, откъдето гостите могат даполучат информация за сценария, менюто, поканените на тържеството. В този сайтможе да се постави и списъкът с необходимите на бъдещото семейство вещи, да седаде линк към магазин, където са регистрирани, или да се уточни стила наподаръците, които желаят да получат.

„Тук няма място за скромност и притеснения“, уверява Автанска. Споредпрофесионалния сватбен агент, едва ли има човек, който би отишъл на сватба безподарък. Да си кажеш какво желаеш е най-добрият начин да улесниш гостите си,които ще бъдат благодарни за помощта. Освен това, ще се избегне неудобството наизлишните вещи и нежеланите предмети. Добре е, обаче, да се уточни стилът, цветовете и особеностите на желанитепредмети, да се съобразят възможностите на поканените, както и да се посочатподаръци с различна стойност, така че да има по нещо за всеки джоб. Гостите пъктрябва да знаят, че не представлява никакъв проблем да „обединят усилия“, за давземат по-голям и скъп подарък, или да се спрат на нещо по-малко и символично.

Все по-разпространена е и практиката младоженците да искат вместо подаръци,пари в плик. За едни това е добър начин да си спестят ходенето по магазините ида дадат нещо наистина полезно на бъдещото семейство, а за други „кешът“ ебезличен дар. Важно за гостите е да знаят, че ако в самата покана е посочено,че двойката не желае други подаръци, проява на лош вкус е да се замени паричниядар с друг. Хубавото на парите в плик е, че така двойката може да си набави именножелания предмет, уред или аксесоар за семейния си дом. Това ги „спасява“ отриска вкусът и възможностите на гостите да не съвпадне с техния, както и синтериора на дома им.

Все по-широко разпространена е и една нова традиция – вместо цветя,младоженците да апелират към благотворителност. По принцип, традицията да сеносят букети съществува само по нашите ширини. Десетки, дори стотици и хилядилевове се хвърлят на вятъра от гостите за цветя, които увяхват още в сватбенияден.Вместо това, младоженците изрично посочват в поканата кауза, която гоститемогат да подкрепят. 

„Работила съм с младоженци, които дариха парите за букетиза лечението на болни деца от Бургас и региона, както и такива, които поискахаиграчки и книжки, които да отидат при деца в неравностойно положение“, разказваКрасимира Автанска. Това е един чудесен начин сватбеното тържество да сепревърне в радост и за още някого. А каузите са толкова много...

Що се отнася до кумовете, съществува традиция кръстниците и младоженците даси разменят подаръци. Духовните наставници на новото семейство дават дар заначалото на семейния им живот, а младата двойка подарява нещо в знак наблагодарност. Добре е, обаче, двете страни предварително да се съобразят сматериалното си състояние и да не надхвърлят определена сума, която е достъпнаи за двете страни. По-добре подаръците да са символични, отколкото да създадатнеудобство. 

 Много разпространен у нас е обичаят всеки гост да получи подарък отмладоженците. И в тази традиция няма нищо лошо, но в същото време тя е напълноизлишна. „Ако имате добра и оригинална идея – чудесно, но ако не Ви идва нищона ум, няма нужда да натоварвате бюджета на сватбата си“, съветва сватбениятагент.

Дребният сувенир, съчетан със стила на сватбата, може да бъде чудеснодопълнение към украсата, но зле опакованият и ненужен предмет е способен дазагрози и най-изящната декорация. Освен това, дребните предмети или се губят,или само събират прах след сватбата. Ако бюджетът Ви позволява, можете да създадетеоригинален спомен на гостите си, но няма правило, което да Ви задължава даподарите нещо на всеки от тях. 

Подготовката вече върви към края си. Избрали сте мястото, темата, стила,украсата и тоалетите си. Предстои Витрескаво очакване и някои от най-приятните моменти от организацията. Следващиятпът ще Ви споделим най-важното около грижата за цветята, които ще станат декорна най-щастливият ден от живота Ви.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега