Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предлагат нови мерки в Област Бургас – учениците след 5-ти клас ще учат онлайн?

Предлагат нови мерки в Област Бургас – учениците след 5-ти клас ще учат онлайн?

На Областния щаб ще бъде предложено учениците от 5 до 12 клас да се обучават онлайн в период на 2 седмици, работното време на заведенията да бъде намалено до 22:00 часа, носенето на маски на открито да стане задължително, моловете и фитнес залите отново да затворят. Присъственото обучение на ученици от 1 до 4 клас ще бъде пожелателно, както и ходенето на детска градина. Ако мерките бъдат приети, те ще влязат в сила от петък, 12-ти март.

Нови мерки в борбата с разпространението на коронавирус се очаква да бъдат наложени в Бургаска област. Това стана ясно след заседание на общинския кризисен щаб със здравния министър проф. Костадин Ангелов с кмета на Бургас Димитър Николов.

На Областния щаб ще бъде предложено учениците от 5 до 12 клас да се обучават онлайн в период на 2 седмици, работното време на заведенията да бъде намалено до 22:00 часа, носенето на маски на открито да стане задължително, моловете и фитнес залите отново да затворят. Присъственото обучение на ученици от 1 до 4 клас ще бъде пожелателно, както и ходенето на детска градина. Ако мерките бъдат приети, те ще влязат в сила от петък, 12-ти март. 


„Ситуацията в областта е тревожна, предприели сме всичко необходимо. Ще бъдат увеличени болничните легла, като ще достигнат нивата в периода септември-декември 2020 г. Имаме нарастване на повикванията на Спешна помощ с 30 %, като 40-50% от пациентите са с ковид“, коментира министър Костадин Ангелов.

 „Започваме с локални мерки. При влошаване на ситуацията мерките могат да станат национални. Имаме области, където заболяемостта е над 500 души на 100 000 за период от 14 дни“, допълни Ангелов. „Това означава, че предприемането на действия на национално ниво не би било справедливо за хората. Целта е чрез въвеждането на регионални мерки да ограничим разпространението на заболяването в областите, в които отчитаме най-голям брой на новите случаи“, коментира министърът и уточни: „Няма мярка, която ще се поколебаем да наложим тогава, когато залогът е животът и здравето на хората“.

Директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров потвърди конкретните мерки, които ще предложи на Областния щаб днес. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега