Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Представят проекта за укрепване на храма "Св. Св. Кирил и Методий"

Представят проекта за укрепване на храма "Св. Св. Кирил и Методий"

Работният проект за укрепване на храм „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде представен по време на отворено заседание на експертния съвет по устройство на територията в сряда (18 декември) от 15.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас. В срещата ще вземат участие експерти и представители на Контролните органи.

Работният проект за укрепване на храм „Св. Св. Кирил иМетодий“ ще бъде представен по време на отворено заседание на експертния съветпо устройство на територията в сряда (18 декември) от15.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас.В срещата ще вземат участие експерти и представители наКонтролните органи.

Проектът ще бъде представен от автора - проф. д-р инж. Йордан Милев.  Тойще очертае основните етапи във възстановителните и укрепителни дейности, коитоще бъдат реализирани. Те  са съобразени скомпетентните предписания на експертите-участници в национален експертен съветна МРР, приел идейния инвестиционен проект.

След като приключат възстановителните и укрепителни действияпо конструктивните елементи и изграждането на нови такива, за да се постигнестабилитет на сградата, предстои  да сепредприемат действията по изпълнение на консервационно – реставрационните  работи. 

„Храмът не еизчисляван на земетръс, няма солидни основи, граден е на етапи и безконструктивен проект, което допълнително усложнява задачата на проектанта“,обясниха експерти от Община Бургас. С новите предвидени дейности сградатаследва да бъде приведена в  съответствиес действащите нормативни изисквания при пълно съобразяване с нейния статут.

Имотът, върху който е построен храм „Св.Св Кирил е Методий“,е църковен.

Въпреки че Община Бургас по закон няма никакви правомощия дапредприема действия като собственик по отношение на него, оказва пълносъдействие  на църковното настоятелствопри оформянето на заданието за проектиране, съгласуване на проектите идокументите с Министерство на културата, организира срещи с експерти ипрофесионални организации и др.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега