Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прекратяват концесията на плажа в "Резово"

Прекратяват концесията на плажа в "Резово"

Изтече срокът, в който наемателят на морски плаж „Резово” трябваше да отстрани констатираните, при двете предходни проверки, нарушения по договора сключен с Областния управител на област Бургас.

Изтече срокът, в който наемателят на морски плаж „Резово” трябваше да отстрани констатираните, при двете предходни проверки, нарушения по договора сключен с Областния управител на област Бургас. Днес комисията извърши контролна проверка, която установи неизпълнение на предписанията от последния констативен протокол.

И към днешна дата на плажната ивица не е осигурено медицинско лице и пункт за оказване на медицинска помощ, задължителните спасител и спасителен пост също липсват. Плажът не е обезпаразитяван, липсват съблекални, площадка с душ.  

Няма сключени и договори за извозване на събраните отпадъци, както и за отвеждане на отпадъчните води от обектите на плажа. Обектът /коктейл-бар/, който е разположен на плажната ивица е без необходимите документи и разрешителни за това.

Продължаващото във времето неизпълнение на условията по договора за наем е причина Областният управител да прекрати същия. Наемателят ще бъде известен за това с писмо, в което ще му бъде даден срок за доброволно освобождаване  на плажната ивица. Ако това не се случи в посочения срок следва принудително изземване на изключителната държавна собственост каквато са морските плажове.

„Спазването на законовите изисквания, както и сигурността и спокойствието на плажуващите са неща, с които ние не можем да направим компромис. Наемателят разполагаше с достатъчно време, за да приведе плажната ивица във вид съгласно изискванията по договора. Към днешна дата това не е направено, което ни дава основание да започнем процедура по прекратяване на сключения договор”, каза заместник-областният управител Атанас Терзиев, който в качеството си на председател на проверяваща комисия присъства лично на проверката днес.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега