Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Премиерът Денков: Очаквам да преговаряме по същество за проблемите в земеделието

Премиерът Денков: Очаквам да преговаряме по същество за проблемите в земеделието

Денков беше категоричен, че няма как българският пазар да бъде затворен за продукти от Украйна.

Тази сутрин пред журналисти министър-председателят акад. Николай Денков потвърди поканата си към организациите в земеделието за диалог по конкретните проблеми в сектора. „Пътят е ясен – това е пътят на преговорите. Трябва да седнем на масата, за да обсъждаме конкретно сектор по сектор, продукт по продукт какви са проблемите“, посочи акад. Денков. 

Премиерът изтъкна, че лично е разговарял с украинския си колега Денис Шмигал за вноса на продукти от Украйна. Преговори са водени и между Европейката комисия и Украйна. В резултат Киев е поел ангажимент да наложи временни ограничения при износа на селскостопанска продукция, като се съобрази с всяка държава, така че да не наводни съответния чужд пазар с излишни стоки. 

Министър-председателят беше категоричен, че няма как българският пазар да бъде затворен за продукти от Украйна. Светът върви към това да има обмен на стоки, изтъкна акад. Денков. Той добави, че правителството работи в интерес на българските граждани – за по-ниска инфлация и да не растат цените на храните. „Инфлацията със сигурност ще бъде по-ниска, ако ние имаме свободен пазар“, заяви премиерът. „България трябва да гледа националния си интерес, своите проблеми - трябва да ги дефинира точно със съответните браншови организации и да преговаря с Украйна как тези проблеми да бъдат решени“, добави още министър-председателят.

„През последните дни земеделските производители използват фалшиви аргументи, поставят искания, които да се случат незабавно, и заплашват с блокади. Очаквам да дойдат на масата и да преговаряме по същество“, каза акад. Денков.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега