Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Елхово откриха паметник на загиналите граничари Петър Бъчваров и Илия Великов

В Елхово откриха паметник на загиналите граничари Петър Бъчваров и Илия Великов

На церемонията за откриването присъстваха министърът на вътрешните работи, главният секретар на МВР, директорите на ГД “Гранична полиция“, на ОДМВР в Ямбол и Хасково.

"Днес всички ние сме тук, за да почетем паметта на двама достойни мъже. Нашите колеги граничари – младши инспектор Петър Бъчваров и старши лейтенант Илия Великов дадоха живота си в името на дълга - да защитят границата на Република България. Със своя героизъм, саможертва и патриотизъм младши инспектор Бъчваров и старши лейтенант Великов показаха, че девизът на всички граничари „Нито крачка назад, зад нас е България“ не са само думи. С цената на живота си те защитиха своята Родина", заяви министър Стоянов при откриването на паметника. 

"В спомените на всички, които ги познаваха, ще продължат да живеят като двама достойни българи, а в историята на Гранична полиция ще бъдат записани с делата си. Застанали пред този паметник, издигнат в прослава на нашите колеги, ние отдаваме смирена почит към тяхната светла памет. Паметникът ще остане завинаги израз на нашето уважение, място, което буди чувство на родолюбие", каза в словото си министърът на вътрешните работи. 


Снимка: МВР

Той благодари на всички колеги и граждани, помогнали да се осъществи инициативата на кмета на Община Елхово за изграждане на мемориала – символ на саможертвата на българските граничари. „Вярвам, че с него оставяме и завет към младите хора - винаги да помнят подвига, да бъдат силни личности с ясно изразено патриотично чувство за дълг пред Родината“, бяха заключителните думи на министър Стоянов.

На церемонията по откриването присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов, директорите на областните дирекции на МВР в Ямбол и Хасково ст. комисар Иван Русев и ст. комисар Чавдар Георгиев, директорът на РДГП Елхово Динко Динков, кметът на Елхово Петър Киров, близки и колеги на граничните полицаи Бъчваров и Великов, жители и гости на Елхово, които склониха глава в памет на загиналите и поставиха венци и цветя пред мемориала.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега