Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Премиерът Денков: Спрете с протестите

Премиерът Денков: Спрете с протестите

Приключи извънредното заседание на Министерския съвет, на което основна тема беше съдбата на въглищните централи.

Приключи извънредното заседание на Министерския съвет, на което основна тема беше съдбата на въглищните централи. След края му премиерът Николай Денков заяви:"Крайният срок да се изпрати пакетът документи до Европейската комисия е утре, събота, 30 септември. Никакво отлагане повече не може да се направи, защото рискуваме загуба на милиарди левове - 3,5 милиарда лева - които могат да бъдат загубени, ако ние изпуснем този срок. В документите, които изпращаме, ясно е казано, че централите ще работят до 2038 година".

По думите му няма дати за затваряне на конкретни въглищни централи. "По икономически причини поетапно някои от тях ще изпаднат от енергийната система, защото икономически няма да бъде възможно да функционират повече. Именно затова е изключително важно да се създадат механизми, с които хората, които имат необходимата квалификация, могат да намерят реализация в същия регион. Вече работим по тази тема. Създаваме предприятие, което ще работи в същия регион, за превръщане на териториите на мините в зони, в които е подходящо да се развива икономическа дейност, например индустриални зони. Това предприятие няма да изземва функции от мините. То ще работи в сътрудничество, в координация с работата на мините, така че те да се допълват, а не да се конкурират и да си пречат. Създавайки такива територии, които са подходящи за инвеститори, ние очакваме там да се появят нови, модерни компании, които имат нужда от квалифицирана работна ръка, каквато е налична в този регион". 

Денков посочи, че интересът към тези региони от нови инвеститори е изключително голям. "Това е важно за ЕК, за да позволи тези инвестиции, които обсъждаме днес, да бъдат насочени към съответните региони". Новото предприятие ще бъде създадено тази година, допълни премиерът. "Днес, след разговори сутринта с ръководителите на двата основни синдиката, се договорихме, че ще има сериозни социални пакети по примера на водещите европейски икономики, когато има съществени сътресения в даден сектор... Моят призив, отново го повтарям към протестиращите, е: "Спрете с протестите. Вашите представители трябва да дойдат тук на преговори, защото това е начинът да се търсят решения. В следващите 2 месеца ние ще преговаряме с ЕК и това време е достатъчно, за да можем да специфицираме". 

След 30 ноември ЕК трябва да представи на всички държави членки това, което сме се договорили. "И до края на декември всяка членка на ЕС трябва да се е съгласила с това, което предлагаме. Ако това не се случи, средствата ще се изгубят и последствията за тези региони ще бъдат изключително тежки". 

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега