Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Премиерът идва в Созопол за мащабен археологически проект

Премиерът идва в Созопол за мащабен археологически проект

Премиерът Бойко Борисов ще посети Созопол тази неделя, когато в присъствието на кмета на града Панайот Рейзи и директорът на НИМ Божидар Димитров символично ще бъде приключен първият етап от археологическите разкопки в центъра на града до църквата Св. св. Кирил и Методий.

Премиерът Бойко Борисов ще посети Созопол тази неделя, когато в присъствието на кмета на града Панайот Рейзи и директорът на НИМ  Божидар Димитров символично ще бъде приключен първият етап от археологическите разкопки в центъра на града до църквата Св. св. Кирил и Методий.

Археологическите разкопки на крепостната стена и църквата Св. Николай Чудотворец, при които бяха открити много  ценни реликви и важни артефакти и тяхната консервация са първият етап от мащабен проект.

Той предвижда изграждането на подлез в центъра на града, който да свързва входа към Стария град, там където е паметника на хан Крум с пристанището. Ще бъдат изградени и подземни галерии, в които ще бъдат експонирани откритите при разкопките артефакти. Като част от втория етап на проекта е изработване на стъклено покритие на разкопките на църквата Св. Николай Чудотворец и осигуряване на достъп на туристите до историческите забележителности.

В момента специалисти работят по проекта, за който се очаква финансиране от държавата. Това е второто посещение на премиера в Созопол през тази година. Първото  посещение бе януари месец, когато Бойко Борисов се запозна с археологическите открития по време на аварийните разкопки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега