Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Приключиха консултациите за определяне състава на РИК Бургас

Приключиха консултациите за определяне състава на РИК Бургас

Предложението на ГЕРБ юристът Елка Стоянова да оглави състава беше прието от всички.

Приключиха консултациите между политическите партии и коалиции от партии за определяне състава на Районна избирателна комисия на 2-ри Бургаски избирателен район  за произвеждане на изборите за Народни представители на 26 март 2017 година. С решение на ЦИК са определени общият брой на членовете на районните избирателни комисии – 17 за РИК Бургас.

Разпределението им според представителството на парламентарно представените партии и коалиции в НС, както следва: за партия „ГЕРБ” – 6 членове, за коалиция „БСП лява България” – 3 членове; за партия „ДПС” – 2 членове, за коалиция „Реформаторски блок“ – 2 членове, за коалиция „Патриотичен фронт“ – 1 член, за коалиция „България без цензура“ – 1 член, за партия „Атака” – 1 член, за коалиция „АБВ“ – 1 член. 

Представителите на партиите не стигнаха до споразумение за разпределението на ръководните места в РИК Бургас. Липсата на съгласие е за позицията секретар, информират от пресцентъра на Областна управа. Предложението на ГЕРБ юристът Елка Стоянова да оглави състава беше прието от всички. За двете места на зам.-председатели постъпиха две предложения, съответно от „БСП лява България“ предложиха  Георги Михов, а от „Патриотичен фронт- НФСБ и ВМРО“ -  Антон Стоянов.

ДПС и Реформаторският блок пожелаха техни представители да поемат секретарско място, като предложиха съответно Севим Неджатиева и  Иванка Кирязова. Липсата на съгласие по време на консултациите, свикани от Областния управител, налага Централната избирателна комисия да разпредели местата.

От администрацията на Чолаков незабавно ще изпратят необходимите документи в София, от където ще утвърдят окончателния състав на комисията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега